Råvarer: Oliepriserne falder efter faldende håb om handelsaftale

Udgivet den 19-11-2019  |  kl. 06:48  |  

Oliepriserne falder fortsat tirsdag morgen. Den amerikanske WTI-olie falder hovedsageligt på grund af bekymringer omkring begrænsede fremskridt i forhandlingerne mellem USA og Kina, da ingen af parterne vil trække sine handelsafgifter tilbage.

Faldet i den amerikanske oliepris bliver desuden styrket af en stigning i de amerikanske olielagre, skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 62,33 dollar mod 62,67 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 56,93 dollar mod 57,33 dollar mandag eftermiddag.

Ifølge en kilde i den kinesiske regering var der mandag ikke meget håb på det kinesiske marked om at opnå en handelsaftale med USA, da der ikke er nogen udsigt til, at den amerikanske præsident, Donald Trump, vil trække sine afgifter tilbage.

Ifølge Edward Moya, der er seniormarkedsanalytiker i Oanda, vil prisen på den amerikanske olie få svært ved at nå op på omkring 60 dollar per tønde, hvis ikke der enten kommer konkrete tegn på global vækst, eller at Organisationen for Olieeksporterende Lande, Opec, sammen med allierede forlænger nedskæringerne i olieforsyningen.

Tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1470,44 dollar mod 1471,79 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 57819,50 dollar mod 5822,50 dollar mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Lærke Lehmann Raschat

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder