Råvarer: Oliepriserne falder for fjerde uge i træk på bekymringer om efterspørgsel

Udgivet den 02-08-2024  |  kl. 07:24  |  

Oliepriserne falder fredag og er på vej mod sit fjerde ugentlige fald i træk, da tegn på skuffende vækst i den globale efterspørgsel efter brændstof opvejer frygten for forsyningsforstyrrelser.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 80,12 dollar mod 80,30 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 76,92 dollar mod 77,17 dollar fredag eftermiddag.

Begge benchmarks er faldet omkring 7,3 pct. i løbet af de sidste fire uger. Det er den længste række af ugentlige tab i træk i år.

Skuffende økonomiske data viser svagere produktionsaktivitet i både Asien, Europa og USA, hvilket øger risikoen for et underdrevet globalt økonomisk opsving, som vil tynge olieforbruget.

- Kinas vejtrafik oplevede et sæsonbetinget fald for tredje år i træk. Svagere økonomiske data fra USA tyder på svækkede udsigter for olieefterspørgslen, siger analytikere fra Australia and New Zealand Banking Group, ANZ.

Priserne hæmmes desuden af faldende produktionsaktivitet i Kina, der øger bekymringen for væksten i efterspørgslen, efter data for juni viser, at importen og raffinaderiaktiviteten er lavere end sidste år. Asiens import af råolie faldt i juli til det laveste niveau i to år på grund af den svage efterspørgsel i Kina og Indien, viser data fra LSEG Oil Research.

Investorerne følger også forsigtigt udviklingen i Mellemøsten, hvor drabene på højtstående ledere af de militante grupper Hamas og Hizbollah har skabt frygt for, at krigen i regionen vil udvide sig og skabe forsyningsforstyrrelser.

- Øgede politiske spændinger blev afspejlet i en stigende præmie for købsoptioner, da de handlende mener, at priserne vil stige, siger analytikere fra ANZ.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld fredag morgen 2456,75 dollar mod 2448,69 dollar torsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Ida Fuglsang Larsen

Tags:  Natural Resources❯ 

Seneste nyheder