Regnskabssæsonen byder på massive lønstigninger hos C25-chefer - citat

Udgivet den 12-02-2019  |  kl. 07:40  |  

Lønpakkerne hos topcheferne i nogle af landets største børsnoterede selskaber er på blot to år steget massivt. ATP kalder det en lønstigningstakt, der ikke bør fortsætte.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Hos Carlsberg er lønpakken for selskabets administrerende direktør, Cees 't Hart, steget med 45 pct. over de sidste to år til 52,5 mio. kr., mens topcheferne i Novo Nordisk og FLSmidth, Lars Fruergaard Jørgensen og Thomas Schulz, på to år har haft lønstigninger på henholdsvis 82 og 58 pct.

Hverken Novo Nordisk eller FLSmidth har ønsket at kommentere lønstigningerne til Børsen. Det har Carlsbergs bestyrelsesformand, Flemming Besenbacher, derimod. I en e-mail til Børsen forklarer han, at lønstigningerne afspejler de indgåede kontrakter, der er tæt forbundet med resultaterne.

- Carlsberg har gennemgået en fantastisk forvandling, og vederlaget til cheferne afspejler, at de i særdeleshed har leveret på vores finansielle mål, skriver Flemming Besenbacher til Børsen.

Danmarks største pensionsselskab, ATP, der blandt andet investerer i Carlsberg og Novo Nordisk, forholder sig kritisk over for lønstigningerne. I en e-mail til Børsen skriver selskabets underdirektør, Claus Berner Møller, at de sidste års lønstigninger er udtryk for en lønstigningstakt, som ATP ikke mener bør fortsætte.

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder