Råvarer: Oliepriserne falder på stærkere dollar

Udgivet den 24-06-2024  |  kl. 07:41  |  

Oliepriserne falder mandag, da bekymringer om højere renter i længere tid dukker op igen og løfter dollar, hvilket opvejer støtten til oliemarkederne fra geopolitiske spændinger og Opec+-nedskæringer.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 85,19 dollar mod 86,17 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 80,65 dollar mod 81,73 dollar fredag eftermiddag.

- Den amerikanske dollar er åbnet med bud her til morgen og ser ud til at være brudt op efter bedre amerikanske PMI-data fredag aften og politiske bekymringer forud for det franske valg, siger Tony Sycamore, der er markedsanalytiker hos IG.

En stærkere "greenback" gør råvarer i dollar mindre attraktive for indehavere af andre valutaer. Dollarindekset, som måler dollaren i forhold til seks store valutaer, steg fredag og var en smule højere mandag, efter at data fra indkøbschefernes indeks viste, at den amerikanske erhvervsaktivitet var på sit højeste i 26 måneder i juni.

Men geopolitiske risici i Mellemøsten fra Gaza-krisen og en optrapning af ukrainske droneangreb på russiske raffinaderier understøtter oliepriserne.

I Ecuador har det statslige olieselskab Petroecuador erklæret force majeure over leverancer af råolie til eksport efter nedlukning af en vigtig rørledning og oliebrønde på grund af kraftig regn, sagde kilder til Reuters fredag.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld mandag morgen 2326,10 dollar mod 2329,93 dollar fredag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Oliver Ankjær Christiansen

Tags:  Natural Resources❯