Råvarer: Oliepriserne på vej mod fjerde uge i træk med stigninger

Udgivet den 05-07-2024  |  kl. 07:54  |  

Oliepriserne ændrer sig kun en smule fredag men er på vej mod fjerde uge i træk med stigninger på grund af øget efterspørgsel på sommerbrændstof og bekymringer om udbuddet.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 87,13 dollar mod 87,19 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 83,71 dollar som er uændret i forhold til prisen torsdag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie er steget 9 pct. over de sidste fire uger, men har ikke ændret sig fredag, efter de amerikanske børser holdt lukket den 4. juli på grund af uafhængighedsdag. Ligeledes er brent-råolie steget med 7 pct. de sidste fire uger.

Olieprisen blev støttet af stærk sommerefterspørgsel i USA, der er verdens største olieforbruger.

- Der er lovende tegn på en gradvis stigning i sommerrejser, som støtter olieefterspørgslen i USA, siger Priyanka Sachdeva, der er senioranalytiker hos Phillip Nova Pte.

Priserne blev også støttet af amerikansk data offentliggjort onsdag, og som viser, at antallet af førstegangsansøgninger til arbejdsløshedsunderstøttelse i USA steg i sidste uge, mens antallet af arbejdsløse også steg. Ifølge analytikere kan det potentielt fremskynde rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank og støtte oliemarkederne.

På udbudssiden rapporterede Reuters torsdag, at Ruslands olieproducenter Rosneft og Lukoil vil skære kraftigt ned på olieeksporten fra havnen Novorossiisk i Sortehavet i juli. I mellemtiden har Saudi Arabiens statsejede olieselskab, Saudi Aramco, sænket prisen på råolie til Asien, efter tegn på svagere efterspørgsel i Asien.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld fredag morgen 2362,33 dollar mod 2358,94 dollar torsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Ida Fuglsang Larsen

Tags:  Natural Resources❯ 

Seneste nyheder