Salget af huse når ny rekord efter stigninger i hele landet

Udgivet den 17-05-2019  |  kl. 06:00  |  

Handelsaktiviteten på markedet for villaer og rækkehuse fortsætter med at stige, viser Boligsidens tal.  (Foto: Dennis Morton)

Det danske husmarked har fået en forrygende start på 2019, og i årets første fire måneder blev der solgt 15.596 villaer og rækkehuse over hele landet.

Det er ikke bare en stigning på fire procent i forhold til samme periode sidste år, men også en rekord for dette årti. Det viser nye handelstal fra Boligsiden.

"Salget af huse er steget hvert år siden 2011, og især i 2015 skete der et stort spring på grund af rentefaldet, der gjorde det meget attraktivt at låne penge til boligkøb", siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør ved Boligsiden, og fortsætter:

"Priserne er steget i takt med handelsaktiviteten, og mange boligejere har fået mere friværdi til at finde den bolig, de vil stifte familie i. Samtidig er konjunkturen, den høje beskæftigelse og den fortsatte lave rente med til at sætte skub i handlen."

Stigning i hele landet

Den samlede stigning på fire procent for hele landet er udtryk for en generel tendens i alle landsdele.

Således kan samtlige fem regioner bryste sig af stigende handelsaktivitet på mellem to og seks procent - med den største stigning i Nordjylland.

"Det er meget positivt at se, at stigningen fordeler sig ligeligt over hele landet i modsætning til tidligere, hvor boligfesten kun har ramt enkelte dele af landet - især omkring de store byer," siger Birgit Daetz.

Ud over gunstige lånevilkår, høj beskæftigelse og sunde konjunkturer peger Birgit Daetz på den kommende boligskattereform som endnu en årsag til, at salget fortsætter med at stige i Danmark.

"Boligskattereformen indeholder en skatterabat til boligejere, der har købt før 2021. Det kan være medvirkende til, at man fremskynder købet af sit hus. Derfor forventer jeg også, at tendensen vil fortsætte i de kommende måneder," siger hun.

Solgte huse i årets første fire måneder

År Solgte huse
2014 10.422
2015 14.030
2016 13.363
2017 14.497
2018 15.006
2019 15.596

Kilde: Boligsiden

Udgivet af: Boligsiden

Tags:  Bolig❯ 

Relaterede nyheder