Santa Fe/CEO: Australsk frasalg frigør kapacitet til andre områder

Udgivet den 03-12-2018  |  kl. 09:37  |  

Santa Fe Group har fået løst en stor udfordring for selskabet på det australske marked, hvor det endnu en gang var på vej mod et underskud i 2018.

Men det er nu væk, idet Santa Fe har afhændet sine australske aktiviteter til selskabets direktør for den del af forretningen, Kobus Fourie, der på egen hånd vil arbejde videre med at vende forretningen og gøre den profitabel.

Salgsbeløbet er symbolsk på 1 australsk dollar, men det fjerner samtidig et underskud på forventeligt 6 mio. euro i 2018 fra Santa Fes bøger, så der nu sigtes efter et samlet driftsoverskud (EBITDA) i hele 2018 på 2 mio. euro mod den tidligere forventning om minus 4 mio. euro.

Og samtidig giver salget mulighed for at fokusere andre steder for Santa Fe, der også har måttet kæmpe med vanskeligheder på grund af eksempelvis brexit.

- Det har været en forretning, som vi har haft udfordringer med at vende rundt. Vi står med udsigter til et underskud på 6 mio. euro i år, og det er nu væk, siger Martin Thaysen, der er administrerende direktør hos Santa Fe, til Ritzau Finans.

- Vores egen tidshorisont for selv at vende forretningen rundt var løbet ud. Vi skulle have stoppet det pengehul, der var, inden årets udgang, og det får vi med den her løsning, som er rigtig god for os, fortsætter han.

VIL SAMLE FOKUS OM ANDRE MARKEDER

Han peger samtidig på, at der dog kun er tale om en australsk løsning, og at Santa Fe dermed ikke kigger på lignende løsninger på andre markeder.

- Der er ikke noget lignende i støbeskeen andre steder. Indtil videre er det kun en australsk løsning. Vi har en super direktør på plads der, som har en fast tro på, at han på egen hånd kan få vendt forretningen rundt og gjort den profitabel, siger Martin Thaysen.

- Han skal dog bruge 12-24 måneder på det, og det kunne vi ikke rigtigt vente på, fortsætter han.

Ritzau Finans: Hvis vendingen blot tager et til to år mere, var det så ikke værd at vente på?

- Det var jo en forudsætning, at vi så havde en meget stærk tro på, at vi selv kunne vende det rundt. Vi vurderede, at det her var en langt bedre løsning. Det fjerner det cash drain, der er, med det samme, og så kan vi i stedet fokusere andre steder, siger Martin Thaysen.

Sammen med salget har Santa Fe indgået en franchise-aftale med Kobus Fourie, der betyder, at selskaberne forbliver integrerede. Det vil også give en lille franchise-indtægt fra den australske butik og sikre en stabil løsning for selskabets kunder.

Investorerne virker tilfredse med løsningen, og Santa Fe-aktien stiger med 3 pct. til 10,35 kr. Det sker dog også i et generelt meget positivt marked som følge af våbenhvilen i toldstriden mellem USA og Kina.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder