SAS: Norske fagforeninger sender alle piloter i strejke fra dag 1

Udgivet den 24-06-2022  |  kl. 14:19  |  
Arkiv: Foto

De to norske fagforeninger for piloterne i SAS Scandinavia varsler, at alle deres 402 piloter, kaptajner og styrmænd vil være omfattet af strejken, når den indledes den 29. juni, medmindre der bliver indgået en aftale med flyselskabet inden.

Det skriver det norske medie E24.

Fagforeningerne SAS-flygeres forening (NSF) og SAS Norge Flygerforening (SNF) har henholdsvis 254 og 148 piloter under sig.

Der er tale om en pladsfratrædelse, som NSF og SNF nu varsler. Det må ifølge E24 senest ske fire dage, før strejken træder i kraft.

- Vi har varslet en pladsfratrædelse for alle vores piloter for at få få det maksimale pres i mæglingerne, der foregår nu. Håbet er at undgå en strejke, siger Roger Klokset, der er leder for NSF, til mediet.

Totalt vil tæt ved 900 SAS-piloter dermed gå i strejke, hvis ikke en aftale kommer på plads. I Danmark har ca. 250 piloter varslet strejke og i Sverige er der tale om 240 piloter.

Strejken er fredag blevet mødt med en advarsel om lockout af personalet fra SAS' side i Sverige og Danmark, mens luftfartsselskabet i Norge har udsendt en betinget "permitteringsvarsel", der blandt andet midlertidigt fritager SAS for at betale løn til de omfattede ansatte.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯