SAS-topchef ser positivt på 2023: Venter normalisering til sommer

Udgivet den 29-11-2022  |  kl. 11:04  |  
Aktie tabel

Luftfartsselskabet SAS ser positivt på aktivitetsniveauet i 2023, selv om nogle usikkerhedsfaktorer kan præge det kommende år.

Det siger topchef i SAS, Anko van der Werff, i et interview med Mobilitywatch.

For selv om den seneste tids nøgletal indikerer stigende inflation og energipriser med strammere husholdningsbudgetter til følge, mærker man i SAS endnu ikke modvinden.

- Det er meget interessant, at mange folk taler om, at tingene går i en negativ retning, men det kan vi stadig ikke se i tallene, siger topchefen og fortsætter:

- Bookingmønstrene og volumenerne holder stadig, Det, vi dog ser, er, at den stærke yield (indtjening per passager, red.), som vi så i foråret og i sommeren, selvfølgelig er på vej ned igen.

Anko van der Werff venter en "moderat" vintersæson, inden forretningstilstandene normaliserer sig i løbet af foråret og sommeren, fortæller han videre til Mobilitywatch.

For øjeblikket flyver SAS kun med 75 pct. kapacitet sammenlignet med i 2019 før coronakrisen.

Blandt bekymringer er den fortsatte krig i Ukraine, der har påvirket priserne på brændstof, samt valutakurserne, heraf særligt den amerikanske dollar, som brændstof handles i.

Desuden kæmper luftfartsselskabet fortsat med at komme i mål med sin spareplan, SAS Forward. Blandt udfordringerne er nye overenskomstaftaler med kabinepersonalet samt nye leasingaftaler på mere fordelagtige vilkår.

SAS har i regnskabsåret 2021/22 leveret milliardunderskud i hver af sine kvartaler. Dertil har luftfartsselskabet søgt en bekostelig konkursbeskyttelse - også kendt som chapter 11 - i USA.

Årsregnskabet for 2021/22 fremlægges onsdag.

Link til originalartikel (for abonnenter): https://mobilitywatch.dk/nyheder/persontransport/article14634377.ece

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯