Schweizisk høreapparatgigant brager i vejret efter opjustering

Udgivet den 28-09-2020  |  kl. 09:44  |  
Arkiv: Foto

Den schweiziske høreapparatkoncern Sonova opjusterede mandag morgen forventningerne til den første halvdel af regnskabsåret 2020/21, hvilket fra børsåbningen mandag sender aktien op med hele 9,1 pct.

De positive meldinger smitter også af på de børsnoterede danske rivaler Demant og GN, som starter ugen med stigninger på henholdsvis 7,5 og 3,3 pct. på børsen i København.

- I løbet af de seneste måneder har vores forretning præsteret over forventningerne. Det er drevet af en stærk produktportefølje, en succesfuld eksekvering på vores vækst- og produktivitetsinitiativer og er understøttet af forbedrede markedsforhold, siger Arnd Kaldowski, der er administrerende direktør hos Sonova , i en meddelelse.

Koncernen forudser nu, at omsætningen i første halvår af regnskabsåret vil nå op på 79 pct. af niveauet fra samme periode sidste år. Tidligere lød forventningen på mellem 65 pct. og 75 pct.

Samtidig opjusteres forventningerne til driftsmarginen i første halvår. Sonova venter nu en EBITA-margin målt med udgangspunkt i schweizerfranc på omkring 15 pct.

Tidligere ventede koncernen blot en driftsmargin på en encifret procentsats målt i faste valutakurser.

Selv om forventningerne til driftsmarginen er løftet, vidner den stadig om, at første halvdel af regnskabsåret har været hårdt ramt af coronakrisen.

Den nye prognose er nemlig baseret på en forventning om, at den justerede driftsindtjening (EBITA) vil falde med omkring 30 pct. i løbet af de seks måneder, fremgår det af meddelelsen.

Ifølge høreapparatgiganten har det samlede marked for høreapparater de seneste uger fortsat været underdrejet sammenlignet med sidste år, men en række store markeder kan igen præsentere vækst.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder