SP Group-direktør glad for opkøb: Giver stærkere fodfæste i Finland

Udgivet den 25-06-2019  |  kl. 16:03  |  
Arkiv: Foto

SP Group håber med købet af den finske plastvirksomhed Coreplast Laitila at opnå et stærkere fodfæste i Finland.

Det fortæller SP Groups direktør, Frank Gad, tirsdag, efter at handlen, der kan løbe op i 70 mio. kr., er blevet annonceret.

- Købet giver et større og stærkere selskab, som kan tilbyde kunderne endnu bedre løsninger i fremtiden. Det giver et stærkere fodfæste i Finland og nye interessante kunder, som vi forhåbentlig kan sælge andre ting til, siger han.

Coreplast har specialiseret sig i sprøjtestøbning af teknisk plast og omsatte sidste år for cirka 100 mio. kr. og leverede et driftsoverskud (EBITDA) på omkring 10 mio. kr. i 2018.

- Det er meningen, at Coreplast skal bevare sin identitet, sit navn og den administrerende direktør og salgsdirektøren, og vi håber, at alle 110 medarbejdere vil fortsætte, lyder det fra Frank Gad.

Han fortæller, at der er arbejdet på handlen siden første kvartal. Han forventer, at det finske selskab vil være fuldt integreret inden for tre måneder.

- Det sidder vi og arbejder med lige nu, og så fortsætter vi, når alle er færdige med at holde sommerferie. Der står en ferie for døren, og i Finland falder den lidt tidligere end i Danmark, så der er lidt overlap, siger SP Group-direktøren.

Spørgsmål: Har I andre lande i kikkerten med henblik på udvidelse?

- Det her er det 12. land, vi etablerer os i, så det har vi, siger Frank Gad, der ikke ønsker at konkretisere eller løfte sløret for, om der er mere på bedding i år.

Købsprisen på op til 70 mio. kr. er inklusive overtagelse af på omkring 20 mio. kr. og indeholder en earn out-aftale på op til 19 mio. kr., forudsat at der i Coreplast opnås en vækst i driftsoverskuddet (EBITDA) i 2019, 2020 og 2021.

- Jeg er rigtig glad for handlen. Det her bliver superduper for både Coreplast, kunder og medarbejderne og SP Group, for vi får en større og stærkere organisation ud af det her. Jeg tror, vi kan lave rigtig gode løsninger sammen, lyder det fra Frank Gad.

Der er tirsdag eftermiddag medvind til SP Group-aktien efter annonceringen af det finske opkøb. Aktien i plastproducenten stiger 5,4 pct. til 252 kr.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
16:45:01

 
4,97%
 
16:45:01

 
4,78%
 
16:45:01

 
3,56%
 
16:45:01

 
2,12%
 
16:45:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder