STG/CEO: Negativ organisk salgsvækst skyldes Canada og lagerforhold

Udgivet den 23-05-2019  |  kl. 09:23  |  
Arkiv: Foto

Tobaksproducenten Scandinavian Tobacco Group (STG) løftede i første kvartal sin omsætning 14 pct. til 1464 mio. kr., på trods af at den organiske salgsvækst bakkede med 1,6 pct.

Den negative organiske udvikling i omsætningen kan især tilskrives ændringer på det canadiske marked, hvor der ifølge Niels Frederiksen, administrerende direktør i STG, er ved at blive introduceret "plain packaging" - altså at alle varemærker skal have neutrale pakker.

- Det giver en masse uro i handlen, fordi man endnu ikke ved, hvad man skal planlægge. Og i tilsvarende situationer har vi før set, at man reducerer sine lagre, siger Niels Frederiksen.

Han tilføjer, at det organiske salg i første kvartal også har været negativt påvirket af lagerforskydninger i den af selskabets divisioner, der sælger maskinfremstillede cigarer.

POSITIV ORGANISK EBITDA-VÆKST

Mens STG's omsætning viste en negativ organisk udvikling i årets første tre måneder, så var der omvendt en positiv organisk vækst i selskabets driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA), der organisk voksede 7,3 pct. til 239 mio. kr.

Niels Frederiksen fortæller, at det for at understøtte den organiske vækst i indtjeningen er vigtigt dels at levere en toplinje på et fornuftigt niveau, dels at effekterne af transformationsprogrammet "Fuelling the Growth" virker.

- Det ser vi i første kvartal, at de gør. Og vi fortsætter med at implementere programmet over året, hvor vi regner med, at det også får en effekt, siger Niels Frederiksen.

Desuden regner STG-direktøren med et stigende positivt bidrag fra Thompson Cigar, som det danske selskab købte sidste år, og som i første kvartal bidrog til den samlede koncernomsætning med en positiv organisk salgsvækst på 11 pct.

For helåret fastholder STG sin forventning om at levere en organisk vækst i EBITDA-resultatet på mere end 5 pct.

- Vi fastholder vores forventning om en organisk EBITDA-vækst på mere end 5 pct., og om vi kommer til at skulle justere den forventning i løbet af året, er for tidligt at sige, forklarer Niels Frederiksen.

Sidste år realiserede STG en organisk vækst i EBITDA-resultatet på 3,5 pct.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  CEO❯  Report❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,81%
 
09:12:02

 
7,74%
 
09:12:02

 
4,22%
 
09:12:02

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder