Stor stigning: Der blev solgt mere liebhaveri i coronatiden

Udgivet den 19-09-2020  |  kl. 06:00  |  
Liebhaveri til salg på Strandvejen 132, Vejle Øst. Foto: home

Liebhaveri til salg på Strandvejen 132, Vejle Øst. Foto: home

Flere boligkøbere køber dyrt. Rigtig dyrt. En ny opgørelse fra Boligsiden afslører, at salget af liebhaverboliger er steget i coronatiden.

Der blev nemlig solgt 812 boliger til over otte millioner kroner i perioden fra marts til og med august. Det er en stigning på 30 procent i forhold til samme periode sidste år. Til sammenligning er det samlede boligsalg steget 14 procent.

"Som vi har set, har coronatiden ikke påvirket boligsalget negativt. Tværtimod er salget af særligt sommerhuse eksploderet. Sådan er det også gået med de særligt dyre liebhaverboliger. Antallet er steget med næsten 200 i forhold til sidste år, og det er meget," siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og tilføjer:

"Samtidig skal man dog ikke lade sig forblænde af den store forskel i de procentvise stigninger. Samlet set er liebhaverboligernes andel af det samlede salg fortsat lille."

Gælder for alle boligtyper

Tendensen med flere liebhaversalg gælder for samtlige boligtyper. Der er altså solgt flere dyre villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse i tiden siden coronanedlukningen i marts, end der blev i samme periode sidste år.

"Der er tale om en stigning hele vejen rundt, og det hænger sammen med to ting. For det første at der samlet set har været flere salg end normalt, og for det andet at priserne er steget. Det er særligt interessant, at lejlighedsliebhaveriet er steget. For det samlede salg af ejerlejligheder er i coronatiden mere eller mindre status quo i forhold til samme periode sidste år. Flere har ganske enkelt råd til mere," påpeger Birgit Daetz og fremhæver desuden rækkehusene:

"Et rækkehus er et særdeles godt - og ofte billigt - alternativ til en villa. Det er der flere og flere, der får øjnene op for. Tallene her viser desuden, at der er flere end tidligere, der kan se liebhaverpotentiale i et rækkehus."

I alt er der solgt 83 liebhaverrækkehuse fra marts til august mod 48 sidste år.

Se alle villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse til salg til mere end otte millioner kroner.

Liebhaversalg i perioden marts-august fordelt på boligtyper

Boligtype Marts-August 2019 Marts-August 2020 Ændring
Villaer 403 492 22%
Rækkehuse 48 83 73%
Ejerlejligheder 153 204 33%
Sommerhuse 19 33 74%
I alt 623 812 30%

(I tabellen indgår handler af villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse til mere end otte millioner kroner i perioderne marts-august 2019 og marts-august 2020. Kilde: Boligsiden.)

The post Stor stigning: Der blev solgt mere liebhaveri i coronatiden first appeared on Boligsiden - Bolignyheder.

Udgivet af: Boligsiden

Tags:  Bolig❯ 

Relaterede nyheder