Swedbanks bestyrelsesformand trækker sig efter hvidvaskballade

Udgivet den 05-04-2019  |  kl. 07:37  |  
Arkiv: Foto

Først var det Swedbanks administrerende direktør, danske Birgitte Bonnesen, der røg ud af den svenske bank på grund af ballade omkring mulig hvidvask.

Og nu er det så bankens bestyrelsesformand, Lars Idermark, der har valgt at trække sig fra sin post med omgående virkning. Det oplyser Swedbank i en meddelelse fredag morgen.

- Efter den seneste tids store debat om Swedbank og spørgsmålet om bankens kontrol med mistænkelig hvidvaskning af penge i Baltikum har jeg konkluderet, at mediernes opmærksomhed ikke er forenelig med min rolle som administrerende direktør for Sodra.

- Derfor har jeg besluttet mig for, at det bedste alternativ er at forlade min position som bestyrelsesformand hos Swedbank med øjeblikkelig virkning, siger Lars Idermark i meddelelsen.

Med Lars Idermarks udtræden bliver næstformanden i Swedbanks bestyrelse, Ulrika Francke, den nye formand.

Skiftet på formandsposten følger, efter at banken torsdag i sidste uge fyrede Birgitte Bonnesen som administrerende direktør.

Fyringen kom efter længere tids mistanke om hvidvask i Swedbank. Det er blandt andet blevet rapporteret, at banken skal have været brugt til at gennemføre overførsler for 135 mia. euro, eller mere end 1400 mia. svenske kr., fra såkaldt "højrisiko udenlandske kunder".

En del af pengene skal være ført mellem Swedbank og Danske Banks estiske filial, der har været centrum for en omfattende sag om hvidvask.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder