Tesco vender presset fra brexit - aktien springer højst i Stoxx 600

Udgivet den 11-04-2018  |  kl. 11:41  |  

Tesco, der er Storbritanniens største supermarkedskæde, ser ud til at have vendt det pres, som brexit havde med sig. Det er specielt friske fødevarer og færdigretter, der sætter scenen for vendingen. Aktien er tilmed højdespringeren i Stoxx 600-indekset ved middagstid.

Det skriver Bloomberg News.

Supermarkedskædens regnskab for 2017/18, der blev offentliggjort onsdag morgen, viser, at Tesco er vokset 28 pct. på det justerede overskud til 1,64 mia. pund, hvilket var en kende over, det analytikerne havde ventet. Samtidig steg like-for-like salget i fjerde kvartal 2,3 pct., hvor analytikerne adspurgt af Bloomberg ventede 2,2 pct.

Overskuddet er drevet af et øget salg af færdigretter og plantebaserede produkter, skriver Bloomberg News. Det har hjulpet Tesco mod presset fra det svage pund, der tidligere har resulteret i mange fyringer og stigende priser på varerne hos britiske fødevareforhandlere, da de skal konkurrere med tyske kæder som Lidl og Aldi.

- I Tescos britiske fødevarehandel har de gjort det godt. Når man tænker på, at Lidl og Aldi vokser, er det et imponerende arbejde de har gjort, siger Bryan Roberts, der er analytiker hos TCC Global, til Bloomberg News.

Tesco-aktien stiger 6,4 pct. ved middagstid. Den koster nu 223 pence, det er det højeste siden juli 2015. Desuden har Tesco sagt, at de er på vej til at nå målet om at ramme en overskudsgrad på 3,5-4,0 pct. allerede i 2019/20.

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen

Tags:  Report❯  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder