Tesla: Miljøaktivister får sat tyske fabriksplaner på pause

Udgivet den 17-02-2020  |  kl. 11:56  |  

Tesla er kommet i modvind i Tyskland, hvor bilproducenten er blevet tvunget til at sætte sine fabriksplaner på pause.

Det sker, efter at en tysk domstol har besluttet at nedlægge et midlertidigt fogedforbud mod forberedelserne til byggeriet, som miljøaktivisterne hævder vil påvirke dyrevildt og drikkevandsreserver, skriver BBC.

Domstolen understreger dog, at der er tale om netop et midlertidigt fogedforbud, som vil være genstand for yderligere høringer, formentlig i denne uge.

Foreløbigt har Tesla ryddet skov i området, der ligger ved Grünheide sydøst for hovedstaden. På området vil Tesla opføre sin første europæiske bil- og batterifabrik, der efter planerne skal åbne i 2021 og producere op til 500.000 biler om året med beskæftigelse til op mod 12.000 ansatte.

Endnu har myndighederne ikke givet officiel byggetilladelse, men Tesla har fået lov af det tyske miljøministerium til at forberede byggeriet - dog på egen risiko, skriver BBC.

Teslas kvaler følger en periode, hvor selskabet har nærmest kunnet gå på vandet - i hvert fald på aktiemarkedet. Alene i år er Tesla-aktien steget 91 pct. til lige over 800 dollar, og markedsværdien nærmer sig 150 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder