Tesla vil præsentere selvkørende bil på Robotaxi Day

Udgivet den 10-10-2024  |  kl. 14:17  |  

Elbilproducenten Tesla vil torsdag aften præsentere sin selvkørende Robotaxi og sandsynligvis en ny bilmodel.

Det skriver Bloomberg News forud for aftenens begivenhed, Robotaxi Day.

Præsentationen af Teslas Robotaxi har været udsat ad flere omgange - senest i juli for at få inkorporeret designændringer på opfordring fra topchef Elon Musk.

Spændingen er derfor også nær bristepunktet for aktionærerne, og aftenens begivenhed kan da også blive "knald eller fald" for aktierne i Tesla, vurderer Mike O'Rourke, der er chefmarkedsstrateg i Jonestrading, ifølge Bloomberg News.

Tesla nærmer sig en markedsværdi på tæt på 800 mia. dollar, hvilket er mere end otte gange større end konkurrenterne General Motors og Ford Motors til sammen.

Fremgangen i Tesla har siden april været understøttet af et fokusskifte mod kunstig intelligens, hvilket har sendt aktien op med tæt på 70 pct. trods vigende salg og overskud.

Aftenens begivenhed vil derfor ikke blot handle om Teslas nye teknologi, men også anvendelsen af kunstig intelligens, lyder vurderingen fra Dave Mazza, der er topchef i Roundhill Financial.

Han forklarer, at begivenheden "kan blive afgørende for at retfærdiggør den høje markedsværdi med de nuværende finansielle udfordringer".

Begivenheden ventes at blive mødt med en "sell the news"-reaktion fra markedet, lyder vurderingen fra både Bernstein-analytiker Toni Sacconhaghi og Garrett Nelson fra CFRA ifølge Bloomberg News.

- Vi tror, at det er usandsynligt, at Tesla rent faktisk leverer med den type løfter, der kan sende aktien højere, siger Toni Sacconaghi.

Uanset om Tesla og Elon Musk formår at imponere markedet, eller om præsentationen skuffer, bør markedet ifølge Bloomberg News berede sig på en turbulent handelsdag.

Tesla stiger op mod Robotaxi Day med 1,1 pct. i det amerikanske formarked.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Seneste nyheder