Tirsdagens aviser med Bavarian, SAS og Danica

Udgivet den 27-01-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

PRODUKTSTORM SKAL LØSE ARLAS SALGSKRISE

Flere års tilbagegang i Arlas salg af mejeriprodukter i Danmark skal stoppes. Tomas Pietrangeli, der står i spidsen for Arla-divisionen Consumer Denmark, vil lancere mindst 120 nye produkter i løbet af i år og næste år. (Forside, side 6-7)

BRITISKE AMBITIONER KAN GIVE GIGANTORDRER TIL BAVARIAN

Den britiske medicinalkoncern Glaxosmithkline (GSK) har en ambition om at producere en million doser ebolavaccine om måneden hen mod slutningen af 2015, og hos Bavarian Nordic er man sikker på, at briterne ikke kan udvikle en langtidsbeskyttende vaccine uden det danske selskabs teknologi.

EGMONT SIKRER GENNEMBRUD FOR APP UDVIKLET AF SKOLELÆRER

Danmarks mest købte læringsapp til iPad i 2013 kunne være toppet for tidligt, men nu sparker Egmont-koncernen nyt liv i Writereader, som er navnet på appen og firmaet bag. Egmonts undervisningsforlag Alinea har købt en mindre andel af Writereader og overtager samtidig salget af appen til skolerne. Dermed er der økonomisk ro omkring virksomheden i de næste tre år. (Side 10)

FINANSRÅDET SMIDER DIREKTØR PÅ PORTEN f
Direktør for Finansrådet gennem 13 år, Jørgen A. Horwitz, er færdig til juni. Bestyrelsen kræver friske øjne, mens direktøren selv mener, han havde flere kilometer i benene. (Side 11)

RYGTER SENDER B&O-AKTIE PÅ HIMMELFART

B&O-aktien steg med den største daglige stigning siden 16. januar 2014 mandag eftermiddag, efter at investorer modtog nyheden om, at investeringsbanken Carnegie ifølge Berlingske er hyret som rådgiver for et salg af virksomheden fra Struer. Men den pris, B&O kan hive hjem, ikke kommer til at tilfredsstille investorerne, vurderer analytiker. (Side 11)

SAS RISIKERER STORT PENSIONSSMÆK

Flyselskabet SAS lægger for få penge til side til pension for selskabets ansatte. Det vurderer Finn Kinserdal, professor i pension og revision ved Norges Handelshøjskole. Problemet er ifølge ham, at SAS bruger en rente, der er for høj, når selskabet beregner sine fremtidige udgifter til pension, de såkaldte pensionsforpligtelser. (Side 12)

BERLINGSKE BUSINESS

GULDDRENGE SKAL GENREJSE DANICA

Det skal være slut med de dårlige resultater i Danica. Danmarks næststørste pensionsselskab har med ansættelsen af Jacob Aarup-Andersen (th.) med en fortid i Goldman Sachs og Anders Svennesen fra ATP sikret sig en slagkraftig duo i spidsen for en gennemgribende ændring af investeringsstrategien. (Forside, side 4-5)

SAXO BANK ER ØRETÆVERNES HOLDEPLADS

Den seneste sag om op mod 700 mio. kr. i tab i Saxo Bank ser allerede nu ud til at få et retsligt efterspil i Tyskland. Det er blot den seneste sag i en lang række af svære sager, som har belastet banken. Høj risiko er en naturlig del af Saxo Banks forretning, mener ekspert. (Side 6-7)

FINANSRÅDET TIL KAMP MOD GOOGLE OG APPLE

Bankernes lobbyorganisation skal have ny topchef. En ny verden, hvor Google og Apple melder sig som konkurrenter, og bankerne skal være med til at skabe vækst og arbejdspladser, kræver et nyt ansigt. (Side 8)

AAMUND PÅ VEJ TIL AT FORLADE BAVARIAN MED 387 MIO. KR. PÅ LOMMEN

Dansk bioteks grand old man, Asger Aamund, er ifølge nyhedsbureauet Bloomberg i færd med at sælge hele sin aktiepost på godt 7 pct. i Bavarian Nordic. Går salget igennem, indkasserer han 387 mio. kroner. (Side 15)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV & ØKONOMI

DANSKE RÅDGIVERHUSE TORDNER FREM

I en periode med dyb finansiel krise er det lykkedes tre mellemstore danske konsulenthuse at vokse i et hæsblæsende tempo, der nu har gjort dem til nogle af de tunge drenge i det nordiske rådgivningsmarked. Valcon, Implement og Quartz er blevet husvenner med de største virksomheder, og de er i de seneste år vokset betydeligt hurtigere end markedet generelt. (Forside, side 6)

VIL AMERIKANERNE BIDE I DET SURE VALUTAÆBLE?

Når den amerikanske centralbank i morgen melder sin nye pengepolitik ud, kan den ikke undgå at skulle tage stilling til dollarens voldsomme styrkelse. Banken er nemlig blevet udfordret af sine kolleger i den Europæiske Centralbank (ECB) og i Bank of Japan, når det gælder pengepolitikken. Nogle iagttagere forudser derfor et holdningsskifte. (Side 2)

BANKERNE SKIFTER LOBBYCHEFEN UD

Efter krisen er det nødvendigt med et nyt ansigt til at stå i front for Finansrådet, der derfor har indgået en aftrædelsesaftale med den mangeårige direktør Jørgen Horwitz. Bestyrelsen mener, at den nuværende direktør er bedre til at videreføre end videreudvikle. (Side 3)

DOLLARLØFT KOSTER DYRT I DANSK MODEINDUSTRI

Valutakurserne skaber stor usikkerhed i dele af den danske modebranche. Frygten er, at dollaren vil stige endnu mere og dermed øge indkøbsprisen for dansk tøj, som i stor stil bliver produceret i asiatiske lande. Omkring 80 pct. af alt dansk tøj er produceret i lande, hvor der betales i dollar, mens ca. 30 pct. sælges uden for eurozonen. (Side 4-5)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯