Asetek lancerer besparelser og giver nye forventninger efter suspendering

Udgivet den 01-07-2024  |  kl. 17:35  |  
Arkiv: Foto

Kriseramte Asetek er igen klar til at give et bud på resultatet i 2024, efter at selskabet for lidt under en måned siden suspenderede prognosen.

Hertil lanceres en omfattende spareplan, der skal skaffe 3 mio. dollar i besparelser i 2025, når man sammenligner med det igangværende år.

Asetek suspenderede prognosen 12. juni i år efter skuffende tilbagemeldinger fra store kunder, der aftager selskabets PC-kølekomponenter. De indikerede, at man i andet halvår ikke ville komme til at se den ellers ventede stigning i efterspørgslen.

Med den nye prognose venter Asetek en koncernomsætning på 52-55 mio. dollar i 2024, som svarer til et fald på 28-32 pct. sammenlignet med året inden. Hertil venter selskabet en justeret driftsmargin, EBITDA, på 1-4 pct.

Inden suspenderingen forudså Asetek, at omsætningen ville enten falde eller stige med op til 5 pct. Hertil en EBITDA-margin på 12-17 pct.

- Vi oplever en pludselig og uventet perfekt storm af flere faktorer, der påvirker vores væskekølingsvirksomhed. Vi tager øjeblikkelige og væsentlige skridt for at reducere vores omkostningsbase for at understøtte rentabiliteten, skriver Asetek i en meddelelse.

Asetek producerer vandkøling til PC'er til store computerproducenter. Selskabet beskriver sig selv som den førende OEM-udvikler - altså udvikler af computerkølere, som købes af andre virksomheder til brug i deres produkter.

Aktien har haft det svært, og dykkede 12. juni med lige over 40 pct. til 3000 kr.

Siden da er den fortsat med at sive de fleste dage, og mandag faldt aktien 3 pct. til 2450 kr.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Shares❯