Tirsdagens obligationer: Fortsat rentefald med fokus på taler fra centralbankfolk

Udgivet den 28-11-2023  |  kl. 17:00  |  

Renten fortsatte sin faldende tendens tirsdag efter blandt andet en kommentar fra ECB-medlem Joachim Nagel om, at der ses en udtalt svækkelse i eurozonens økonomi.

Joachim Nagel, som også er Bundesbank-chef, er dog overbevist om, at en hård landing vil kunne undgås, og han vurderer også, at Den Europæiske Centralbank ikke endnu er nået til et punkt, hvor en rentenedsættelse kan overvejes.

Også hos kollegaerne fra den amerikanske centralbank var topfolkene flittige gæster på talerstolene tirsdag. En af dem var centralbankmedlem Christopher Waller, der udtalte, at økonomien bremser op, og at han er usikker på, om flere renteforhøjelser vil tæmme inflationen.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation lå tirsdag eftermiddag i 2,74 pct. - 5 basispoint lavere end mandag, da renten faldt 9 basispoint til 2,79 pct.

Tirsdagens vigtigste nøgletal var den amerikanske forbrugertillid fra Conference Board for november, der viste en stigning til 102,0 fra 99,1 måneden før, hvor økonomer adspurgt af Bloomberg News ventede en aflæsning på 101,0.

Med til historien var dog også, at tallet for oktober blev nedrevideret fra oprindeligt oplyst 102,6.

De makrointeresserede venter i denne uge primært på inflationsopgørelserne onsdag fra Spanien og Tyskland og torsdag fra eurozonen samt fredagens ISM-erhvervstillid fra USA.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Seneste nyheder