Tirsdagens obligationer: Renten steg frem mod hjælpepakkenyt fra USA

Udgivet den 20-10-2020  |  kl. 17:00  |  

Der var ikke mange nyheder til obligationshandlerne tirsdag, hvor stemningen var præget af nyt om en hjælpepakke fra USA.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation steg med 3 basispoint til minus 0,48 pct. - i forhold til slutniveauet mandag.

Fokus var gennem tirsdag fortsat rettet mod bestræbelserne på at få forhandlet en stor hjælpepakke hjem i Washington.

Hvor markedet det meste af mandagen var præget af skuffelsen over, at den amerikanske kongres fortsat var ude af stand til at få en aftale om en ny økonomisk hjælpepakke, der skal understøtte den coronaramte økonomi, på plads, var markedsstemningen tirsdag mere optimistisk.

Håbet levede nemlig fortsat, da lederen af Demokraternes flertal i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, har sat tirsdag som sidste frist for fremgang i de finanspolitiske forhandlinger med Det Hvide Hus og USA's finansminister, Steven Mnuchin.

Dagens vigtigste nøgletal landede tirsdag eftermiddag fra det amerikanske boligmarked, hvor det påbegyndte boligbyggeri i september udviklede sig en smule værre end ventet, mens antallet af byggetilladelser steg.

De fortsatte finanspolitiske forhandlinger i USA havde ifølge Sydbank dog potentiale til at give større udsving i obligationsrenterne end dagens nøgletal.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder