Tirsdagens obligationer: Renten steg til trods for fortsat Tyrkiet-uro

Udgivet den 14-08-2018  |  kl. 17:01  |  

Tyrkiet rumlede fortsat i obligationsmarkedet tirsdag, hvor markederne fortsat spekulerede i, hvad krisen i Tyrkiet kan føre med sig. Renten tog det til trods en tur op. Umiddelbart har panikstemningen lagt sig i hvert fald for en stund, omend den fortsat tynger aktierne.

Den danske tiårige statsrente steg tirsdag til i underkanten af 0,30 pct.- 2 basispoint højere end mandag. Dermed fulgte renten udviklingen i Tyskland og USA.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond sluttede mandag i 2,88 pct. Tirsdag ved danske lukketid lå renten i 2,90 pct. - 2 basispoint højere end ved amerikansk lukketid mandag. I Tyskland lå den tiårige statsrente omkring 0,32 pct. ved dansk lukketid.

Investorerne afventer fortsat, at den tyrkiske centralbank hæver renten. Derudover forsøger markedet at finde frem til, om situationen i Tyrkiet vil sprede sig til emerging markets generelt.

- Vi vurderer, at situationen i Tyrkiet primært er et tyrkisk problem og næppe noget, der kan ryste global økonomi, vurderer Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker i Sydbank.

Han påpeger, at det ser ud til, at den værste panikstemning omkring Tyrkiet er drevet over, men de finansielle markeder har fortsat øjnene fast rettet mod Tyrkiet.

Formiddagens nøgletal fra eurozonen og Tyskland kunne ikke rykke renterne. Med den brede pensel landede de stort set som ventet eller lidt bedre. Og kalenderen var stort set tom i USA.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
12:22:01

 
4,11%
 
18/07/19

 
3,66%
 
12:22:01

 
3,35%
 
12:22:01

 
1,45%
 
12:22:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder