Tirsdagens obligationer: Renten steg - tyske tal gav mere optimisme

Udgivet den 19-05-2020  |  kl. 17:00  |  

En stigende risikoappetit fortsatte tirsdag igennem med at løfte renterne på det danske obligationsmarked, hvor den tiårige danske rente endte i minus 0,25 pct., hvilket var 4 basispoint højere end mandag.

Mandag steg renten på papiret 3 basispoint, da der på finansmarkederne var optimisme at spore, og investorerne kastede sig over aktier i stor stil, mens interessen for de mere sikre rentebærende papirer var afdæmpet.

Der er også fremgang tirsdag på det danske aktiemarked, hvor eliteindekset endte med at stige 0,7 pct.

Tirsdag formiddag landede der tal på det tyske ZEW-indeks, hvor tilliden til den nuværende økonomiske situation dykkede markant, mens forventningsindekset blandt de tyske finansielle aktører til den økonomiske udvikling i Tyskland de kommende seks måneder, steg markant mere, end økonomer havde forudset.

Det viste offentliggørelsen af det såkaldte ZEW-indeks, hvor forventningsindekset for maj steg til 51,0 fra 28,2 måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning til 30,0.

- Det indikerer, at flertallet regner med et V-formet opsving. Det betyder, at økonomien hurtigt kommer på ret køl igen, skriver Anders Christian Overvad, økonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder