Tivoli sigter efter endnu et år med over 4 mio. besøgende

Udgivet den 15-03-2024  |  kl. 14:57  |  
Arkiv: Foto

Tivoli har i 2023 rundet over 4 mio. besøgende, og det er også målet for det år, der netop er taget hul på.

Det fortæller Martin Bakkegaard, der er finansdirektør i Tivoli, som netop har fremlagt regnskab for det seneste år.

- Når vi siger, at vi tror på, at vi kan have 4,1 mio. besøgende i år og levere et resultat på linje med 2023, så handler det om, at vi tror på ,at det samlede program, der er lagt for haven, vil tiltrække flere gæster, siger han.

Her henviser han til koncerterne hver fredag hele sommeren, der går under betegnelsen Fredagsrock, og hvor navnene snart offentliggøres. Hertil spiller i øjeblikket musicalen Askepot, mens både Tivolirevyen og andre forestillinger følger senere på året.

- Det giver efterspørgsel blandt gæsterne, siger han og fremhæver også højtiderne halloween og jul, hvor Tivoli hvert år pynter op og åbner portene.

- Det er de ting, der giver os optimisme og tro på fremgang, eller som minimum i hvert fald det niveau, vi så sidste år, siger finansdirektøren.

Tivoli hentede i 2023 en rekordomsætning på 1,2 mia. kr. mod 1,1 mia. kr. året forinden. Samtidig ramte driftsresultatet, EBITDA, 228,1 mio. kr., som var en vækst fra 216,7 mio. kr. året før. Overskuddet før skat endte på 111,1 mio. kr. i 2023 mod 87,5 mio. kr. i 2022.

De positive resultater efterlader også rum til, at Tivoli i 2024 for alvor kan tage hul på en række større investeringer, herunder hele det område, der betegnes som det asiatiske område. Her skal nye forlystelser opføres, og der ventes at blive åbnet i sommeren 2026. Samtidig arbejder Tivoli på at afsløre en ny stor forlystelse der, hvor man tidligere kunne finde forlystelsen "Vertigo".

- I mine første år handlede det meget om krisehåndtering og underskud, og i de seneste par år har det så været vedligehold mange steder. Derfor er det glædeligt, at vi nu er kommet til de at investere i de mere gæstevendte forlystelser, siger han.

FALD I SVENSKE OG NORSKE GÆSTER

Mens det samlede antal af besøgende steg med 5 pct. i 2023, så var der en særlig gruppe, der stod for et stort fald.

Det er de nordiske naboer i Sverige og Norge, der er pressede af svækkede valutakurser, og som rammer deres købekraft. Derfor er de mere tilbageholdende med at tage turen over broen til den danske hovedstad, hvor de også kan besøge Tivoli.

- Vi kan også se det på overnatningstal på hoteller og på turene over Øresundsbroen, hvor vi så omvendt ser en stigning i danskere, der gerne vil til Malmø, konstaterer Martin Bakkegaard.

Hos Tivoli kompenseres faldet med andre turister fra særligt Storbritannien, Tyskland og USA.

- Vi så både under corona og med udbruddet af krig i Europa, at der var færre der tog hertil, men nu er de ved at være tilbage, siger Martin Bakkegaard, der blandt andet fremhæver de amerikanske krydstogtturister.

Set med økonomiske briller har de dog den ulempe, at de gerne skal besøge mange steder i København, når de er her. Derfor er deres ophold i Tivolis have typisk af kortere varighed, end det er tilfældet for de svenske besøgende.

- Vi ser et lavere gennemsnitligt forbrug fra en amerikansk gæst, så du kan sige, at der skal mere end én amerikaner til at kompensere for en svensk turist, siger han.

- Det afgørende for, hvor mange penge man bruger her, er den tid, man er her, lyder det videre.

I et forsøg på at få de svenske turister tilbage har Tivoli derfor også iværksat kampagner i Sverige.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Director❯  Shares❯ 

Seneste nyheder