Torsdagens aviser med Chr. Hansen, Mærsk og Vestas

Udgivet den 02-07-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

DONGS GAMLE GULDFUGLE BAG GIGANTISK ENERGIFOND

Christina Grumstrup Sørensen og Christian Skakkebæk har sammen med tre partnere skabt en ny energifond med 15 mia. kr. De har alle fem arbejdet for Dong Energy, men forlod selskabet under stor dramatik. Pensionskasser jubler over den ny fond, da investorerne jagter alternativer til de lave renter. (Forside, side 6-7)

RYANAIR SPRÆLLER EFTER NEDERLAG I ARBEJDSRETTEN

Næppe havde Arbejdsretten talt i går og givet fagbevægelsen lov til at konflikte mod det irske lavprisselskab Ryanair, før det føg med trusler mod det danske arbejdsmarked på selskabets hjemmeside. Fagbevægelsen jubler dog over retten til strejke mod Ryanair for at få overenskomst, men procedurefejl gør, at strejker først kan sættes i værk om et par uger. (Side 8)

VESTAS I NYT FRONTALANGREB MOD FYRET FINANSDIREKTØR

Vindmøllegiganten Vestas indleder nu et nyt juridisk frontalangreb på den tidligere finansdirektør Henrik Nørremark. Vestas vil have en amerikansk domstol til at afvise Nørremarks forsøg på at krybe i ly for sine kreditorer gennem en amerikansk konkursbehandling. (Side 10)

BETONRIGMÆND DYKKER NED PÅ MILLIONMINUS

Den midtjyske Rosenkilde Kristensen-familie har lavet det hidtil dårligste resultat i sin betonvarekoncern. Efter en faldende tendens på bundlinjen lige siden finanskrisen er de senere års beskedne resultater i koncernen med en omsætning på over 1 mia. kr. nu med ét erstattet af et minus efter skat på over 30 mio. kr., fordi ledelsen læste udviklingen helt forkert. (Side 11)

BOOZT MELDER SIG IND I UDMATTELSESKRIG PÅ NETTET

Tøjportalen Boozt får nu 200 mio. kr. til at klare sig gennem en konsolideringsbølge. Det skal sikre, at tøjportalen placerer sig mellem de tre største aktører i Skandinavien. Sagen er, at industrien ser frem til en voldsom konsolidering inden for de næste år. (Side 12)

BERLINGSKE BUSINESS

FINANSFORBUNDET: KOMPETENCESVIGT I BAGMANDSPOLITIET

Da byretten i Hjørring onsdag frikendte en række nordjyske bankdirektører for kursmanipulation, var det blot den seneste i en række sager om kursmanipulation, som Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - bedre kendt som Bagmandspolitiet - har tabt. Det bør få konsekvenser for det økonomiske politi, mener Finansforbundet. (Forside, side 6-7)

TELIA OG TELENOR PARATE TIL AT UDVIDE

Telia og Telenor er klar til at brede sig og udvide forretningen, hvis det giver mening på det danske marked, når de går sammen. Og begge moderkoncerner, som hører til blandt verdens ti største mobilselskaber, er fortsat parate til at holde pengekassen åben. (Side 3)

RYANAIRS TOPCHEF: VI KLAGER OVER DANMARK

Efter nederlaget i Arbejdsretten raser Ryanairs øverste chef over Danmark. Topchef Michael O'Leary vil klage til EU-Kommissionen. Men den danske arbejdsmarkedsmodel har en plads i EU, fastslår EU-kommissær Margrethe Vestager. (Side 4-5)

KINA FÅR VETORET I NY UDVIKLINGSBANK

50 lande har skrevet under på vedtægterne for den nye og omdiskuterede asiatiske infrastrukturbank, der har Kina som initiativtager. Det danske regeringsskifte har udskudt afgørelsen om dansk medlemskab. (Side 11)

LEDELSESÆNDRINGER ER DEN STØRSTE UDFORDRING FOR CHR. HANSEN

Teambuilding bliver centralt på dagsordenen for Chr. Hansens topchef, Cees de Jong, i den kommende tid. På få måneder skiftes ud på fire ud af ti pladser i koncernledelsen. (Side 12)

JYLLANDSPOSTEN ERHVERV

PARTNERE I ADVOKATFIRMA HÆNGER PÅ MILLIONSVINDEL

Tre partnere bag Advokatfirmaet Johan Schlüter hænger ifølge Producentforeningen, som har politianmeldt advokatfirmaet for svindel, personligt på en regning på formentlig omkring 100 mio. kr. (Forside, side 6-7)

SCANDLINES-EJER KLAR TIL AT KØBE ESVAGT

Den pengestærke kapitalfond 3i er tæt på at købe offshorerederiet Mærsk-ejede Esvagt for omkring 3,5 mia. kr. Efter en hektisk budkrig mellem en række solidt polstrede kapitalfonde er det således kun den globale fond 3i med hovedkvarter i London, der er tilbage. (Side 3)

VESTAS-CHEF HAR LOMMERNE FULDE AF ORDRER

Vestas og topchef Anders Runevad kommer flyvende ud af første halvår målt på antallet af nye vindmøllebestillinger. Takket være en energisk slutspurt ender halvåret med en annonceret ordrehøst på 4217 megawatt (MW). Hertil kommer mængden af uannoncerede ordrer, der typisk ligger på 400-600 MW, hvorfor Runevad har kurs mod et historisk stort ordreindtag. (Side 3)

ASIEN DRILLER CHR. HANSEN-REGNSKABET

Det kinesiske marked sætter et par skønhedspletter i et Chr. Hansen-regnskab, der ellers indfrier analytikernes forventninger nogenlunde. Samlet blev det i 3. kvartal til en vækst i omsætningen på 15 pct. til 1,7 mia. kr. og en driftsindtjening på 475 mio. kr. Selskabet opjusterer sin prognose for hele året en smule. (Side 9)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder

17:55 Europa/lukning: Byggekæde og våbenproducent var yderpoler på grøn dag
17:07 Tirsdagens aktier: Novo trak eliteindeks ned - rekorder til C25 sat på pause
17:00 Tirsdagens obligationer: Lille rentestigning frem mod amerikansk rentemelding
16:22 Citi udpeger ny chipdarling: Analog Devices tager førstepladsen fra Micron
15:49 Vestas-rival stiger for syvende dag i træk: Storbank anbefaler nu "køb"
15:38 USA/åbning: Intel i ny optur i de første handler - indeks på rekordjagt
15:18 Amerikansk industriproduktion havde mere fart på end ventet i august
14:56 Chefstrateg: Fremgang i detailsalget rykker næppe ved lempelsesomfang i Federal Reserve
14:39 De amerikanske forbrugere spenderede lidt mere i august
14:12 Nykredit om amerikansk rentesænkning: Serie af lempelser på 25 basispoint forventes
14:01 USA/tendens: Håb om lavere renter holder humøret oppe - Microsoft belønnes for aktiekøb
13:31 Tysk vindauktion af landmølleprojekter overtegnet for første gang siden 2022
13:26 Europa/aktier: Godt humør frem mod amerikanske tal med chokoladeproducent i top
12:50 Europa/aktier: Godt humør frem mod amerikanske med chokoladeproducent i top
12:34 Mærsk har fragtet gods gennem Rusland trods internt forbud
12:29 Investeringsstrateg peger på favoritter inden ny fase med rentenedsættelser
11:56 Gaspriser stiger fra syv ugers lavpunkt: Højt lagerniveau i Europa før fyringssæson
11:53 Obligationer/middag: Rente i ro forud for temperaturmåling på amerikanske forbrug
11:41 Aktier/middag: DSV i fremgang på efterdønninger men fokus er på Fed
11:26 Roblon tæt på nulresultat i tredje kvartal - fastholder årsprognosen