Torsdagens aviser med Danske Bank, Mærsk og TDC

Udgivet den 05-07-2018  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

ESTISK POLITI KENDTE JARLOVS "NYE OPLYSNINGER" I ET ÅR

Danske Banks estiske hvidvasksag vokser efter afsløringer af nye mistænkelige transaktioner for 28 mia. kr. Det er "nye oplysninger", siger erhvervsminister Rasmus Jarlov, der beder Finanstilsynet om en ny undersøgelse. Men i Estland har myndigheder kendt til de 28 mia. kr. i et år. Spørgsmålet er nu, hvad danske myndigheder har vidst. Ekspert stiller spørgsmål ved Finanstilsynets rapport. (Forside, side 6-7)

BØNDER MÅ SLAGTE DYR, DA FODER ER ØDELAGT I TØRKEN

Akut mangel på græs til kvægfoder på grund af tørken betyder, at bønderne er nødt til at slagte malkekøer og skaffe penge til køb af erstatningsfoder. (Side 8)

ELGIGANTEN NÅR 6 MIA. KR. I FLADT ELEKTRONIKMARKED

Priskonkurrencen på elektronik er enorm, og alligevel vokser Elgiganten. Topchef Peder Stedal opfatter ikke Amazon som en trussel. Elgigantens direktør glæder sig over en 5 pct.'s vækst i salget sidste år. (Side 11)

TRUMPS HANDELSKRIG VIL RAMME MÆRSK

Fredag begynder handelskrigen mellem USA og Kina for alvor. I Mærsk advarer man om en eskalering med "alvorlige konsekvenser for verdenshandelen". (Side 18-19)

BERLINGSKE BUSINESS

DANSKE BANK VAR CENTRAL BANK I HVIDVASK-NETVÆRK

I jagten på bagmændene bag omfattende svindel med russiske skattepenge har hvidvaskjægeren William Browders eftersøgning ført direkte til Danske Banks afdeling i Estland. Han udpeger banken som helt central for hvidvask af mange milliarder, og han vil indgive en anmeldelse til det danske politi. (Forside, side 6-7)

JYSK FLYKOMET TÆT PÅ SALG FOR SVIMLENDE MILLIARDBELØB

Den jyske flyvirksomhed Nordic Aviation Capital er tæt på at blive solgt for op mod 20 mia. kr. i en handel, der kan sende stifter Martin Møller ind på listen over Danmark ti rigeste. (Side 4-5)

KAPITALFOND KØBER DANSKE LUKSUSHESTE FOR MILLIONER

Den tidligere danske OL-rytter Andreas Helgstrand sælger stor aktiepost i sin luksus-ridesportsvirksomhed til kapitalfond. Helgstrand har på ti år skabt en virksomhed, der nu værdisættes til omkring 800 mio. kr. (Side 8-9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

RÅDGIVERNE HAR TRAVLT, MEN HAR STADIG SVÆRT VED AT TJENE PENGE

Trods ordreboom spøger finanskrisen i regnskaberne hos en række af de største rådgivende ingeniører og arkitekter, viser en brancheanalyse. Samlet oplever toppen af branchen et fald i nettoresultatet på 37 pct., mens omsætningen er gået frem med knap 5 pct. (Forside, side 6-7)

FODBOLD-VM KAN MÆRKES PÅ BUNDLINJEN I ET ØLFIRMA I ODENSE

Industriklenodiet Micro Matics regnskab viser nu, at firmaet er i særdeles god gænge. Begivenheder som verdensmesterskabet i fodbold er noget, der kan mærkes direkte på indtjeningen hos Micro Matic. (Side 3)

FINANSTILSYNET STARTER NY UNDERSØGELSE AF HVIDVASK I DANSKE BANK

Den danske finansvagthund, Finanstilsynet, iværksætter en ny undersøgelse af Danske Banks hvidvasksag i Estland. Hvidvasken har vist sig at være langt større end hidtil antaget, og det får nu Finanstilsynet til igen at kigge på sagen. (Side 4-5)

TDCS MILLIARDGÆLD ER SVÆR AT FORENE MED NYE INVESTERINGER

Det er svært at se, hvordan TDC og dets nystiftede gæld på 50 mia. kr. harmonerer med de nye ejeres ambitioner om at skrue massivt op for investeringer i fiberbredbånd og 5G. Det vurderer tidligere TDC-bestyrelsesmedlem Stine Bosse. (Side 8)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder