Torsdagens obligationer: Inflationsdata gav rentesving

Udgivet den 29-02-2024  |  kl. 17:01  |  

Inflationsdata fra nær og fjerne satte torsdag obligationsrenterne i svingninger, med 2,49 pct. som lukkerente for den tiårige danske toneangivende statsobligation.

Det var 4 basispoint under niveauet ved åbningen torsdag morgen som var uændret i forhold til lukkeniveauet onsdag eftermiddag. Men hen over torsdagens handel nåede renten at svinge sig helt op i 2,59 pct.

Stigningen satte ind i den tidlige formiddagstime, efter at friske nøgletal viste, at de franske forbrugerpriser steg 2,9 pct. i februar, mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet en inflation på 2,8 pct. Kort efter viste andre nøgletal, at inflationen i Spanien også var på 2,9 pct. i februar mod en ventet inflation på 2,8 pct.

Men siden kom overraskende positivt data, som viste, at de tyske inflation aftog mere end ventet i februar - nemlig til 2,5 pct. mod en ventet inflation på 2,6 pct. og fra 2,9 pct. i januar. Det sendte obligationsrenterne ud i brat fald på 10 basispoint.

Og den positive krone på værket var udfaldet af den amerikanske centralbank Federal Reserves foretrukne inflationsmåling, PCE kerneprisindekset, som ramte plet i forhold til forventningerne og aftog til 2,8 pct. fra 2,9 pct. måneden før.

Fredag formiddag kommer de samlede inflationstal for eurozonen.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Seneste nyheder