Torsdagens obligationer: Ledighedstal og stimulihåb sendte renten op

Udgivet den 22-10-2020  |  kl. 17:23  |  

Små rentestigninger prægede torsdag obligationsmarkedet, der blandt andet kunne glæde sig over opløftende ledighedstal fra USA og fornyet tro på en snarlig stimulipakke i USA.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede i minus 0,46 pct. - en stigning på 2 basispoint i forhold til onsdagens slutniveau.

Også i USA steg renten, efter at Nancy Pelosi, formand for Repræsentanternes Hus og Demokraternes forhandlingsleder, meddelte, at en ny stimulipakke snart er klar.

Meldingen kommer efter langstrakte forhandlinger og uro på børserne over risikoen for, at opsvinget oven på coronakrisen vil drukne, hvis ikke politikerne enes om at kaste en ny redningskrans.

Investorerne kunne desuden glæde sig over færre nytilmeldte ledige end ventet. 787.000 amerikanere meldte sig som ledige i sidste uge. Det er det laveste niveau, siden coronakrisen for alvor fik tag i den amerikanske økonomi tilbage i marts og markant lavere end de ventede 870.000 nye ledige.

- Dagens tal overrasker positivt, men der er stadig en ledighedsstorm på det amerikanske arbejdsmarked, konstaterer cheføkonom Jeppe Juul Borre i Arbejdernes Landsbank.

Retningen er dog den rigtige, ligesom det var tilfældet på boligmarkedet, hvor salget steg mere end ventet i september.

ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder