Torsdagens obligationer: Renter endte lidt lavere efter ECB-melding

Udgivet den 07-03-2024  |  kl. 17:02  |  

Den Europæiske Centralbank vil fortsat ikke rokke ved renten og det er stadig uvist, hvornår det kommer til at ske.

Det stod klart torsdag, hvor ECB som ventet holdt fastholdt sine ledende rentesatser, herunder indlånsrenten på 4,0 pct.

Markedet reagerede kortvarigt med et dyk renten på den ledende tiårige danske statsobligation, men det gik hurtigt i sig selv, og konklusionen blev en rente på 2,36 pct. Det er et enkelt basispoint lavere end ved lukketid dagen før.

ECB havde dog lidt mere med i posen til markedet, da prognoserne for både den økonomiske vækst og inflationen blev sat ned. Det fik markedet til at øge deres sats på lavere renter, og ifølge Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank, kan den første nedsættelse meget vel komme til juni, der er to møder ude i fremtiden.

Det afhænger dog fortsat af de data, som centralbanken indhenter over de kommende måneder.

På dagens pressemøde sagde ECB-chef Christine Lagarde, at banken stadig mangler information for at kunne beslutte en renteændring - men Lagarde påpeger, at ECB vil "vide lidt mere i april, og meget mere i juni."

- Det er så tæt på et løfte, som man næsten kan komme om, at det ikke bliver næste rentemøde, hvor ændringen kommer, men næste igen. Med mindre selvfølgelig, at det går den gale vej med inflationen eller andre nøgletal i mellemtiden, skriver Las Olsen i en kommentar.

LØNSTIGNINGER SPILLER IND

Lagarde bekræftede, at det er påvirkningen fra lønstigninger på priserne, der især bekymrer og gør, at de tøver med rentenedsættelsen.

- Derfor vil de først og fremmest holde øje med, hvordan det går med selve lønvæksten, og hvorvidt lønstigninger bliver til prisstigninger for forbrugerne eller i stedet til lavere profit i virksomhederne, skriver Las Olsen.

Efter dagens rentemøde ser handlerne nu en nedsættelse af ECB's indlånsrente med 100 basispoint i løbet af 2024 - og at indlånsrenten ved årets udgang dermed vil ligge på knap 3,0 pct.

Før dagens meldinger fra ECB var forventningen en rentenedsættelse på 92 basispoint ifølge prissætningen af rentekontrakter.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Seneste nyheder