Tryg: Køb af Alka trækker ud - myndigheder har betænkeligheder

Udgivet den 25-09-2018  |  kl. 07:52  |  

Trygs køb af forsikringsselskabet Alka trækker ud, da Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har betænkeligheder ved transaktionens indvirkning på dynamikken i det danske forsikringsmarked.

Det fremgår af en meddelelse fra Tryg.

Tryg er uenig med myndighederne, men har indgået i en dialog for at løse udfordringerne og har også afgivet, hvad forsikringskoncernen betegner som ikke-strukturelle tilsagn, der ventes at løse problematikken.

- De foreslåede tilsagn skal nu testes i markedet. Godkendelsesprocessen er blevet forlænget som konsekvens heraf og forventes afsluttet inden udgangen af 2018, skriver Tryg.

Forsikringskoncernen regner med, at dens forslag vil løse myndighedernes betænkeligheder og er fortsat overbevist om, at Alka-købet vil have positiv effekt på forretningen fremadrettet.

- Tryg fastholder alle tidligere angivne finansielle mål, herunder forventede fusionssynergier af Alka-transaktionen på 300 mio. kr. samt et mål om et forsikringsteknisk resultat på 3,3 mia. kr. i 2020, skriver forsikringskoncernen.

Tryg annoncerede købet af Alka Forsikring i en handel til 8,2 mia. kr. i december sidste år.

Oprindeligt var det ventet, at Trygs overtagelse af Danmarks 8. største forsikringsselskab med omkring 380.000 kunder og bruttopræmieindtægter på 2,5 mia. kr. ville blive afsluttet i løbet af første halvår af 2018.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder