Tryg præsterede godt i første kvartal trods langt flere storskader

Udgivet den 10-04-2019  |  kl. 09:55  |  
Arkiv: Foto

Forsikringskoncernen Tryg er kommet stærkere ud af første kvartal end ventet.

Præmieindtægterne voksede klart mere end ventet, og trods langt flere storskader end i samme periode sidste år landede også forsikringsresultatet over analytikernes estimater.

På bundlinjen kan Tryg fremvise et overskud for første kvartal på 757 mio. kr., hvor analytikerne ifølge et gennemsnitestimat indsamlet af Tryg havde regnet med et kvartalsoverskud på 615 mio. kr.

I første kvartal af 2018 blev overskuddet opgjort til 426 mio. kr.

Den største ændring i forhold til første kvartal sidste år var investeringsresultatet, som i det nye regnskab gav et overskud på 353 mio. kr. mod blot 9 mio. kr. i samme periode sidste år.

Det var samtidig noget over forventningerne hos analytikerne, som havde regnet med et investeringsresultatet på 214 mio. kr.

FREMGANG I FORSIKRINGSDRIFTEN

Selve forsikringsdriften gav endvidere et overskud på 626 mio. kr., hvilket er en forbedring fra 563 mio. kr. i samme periode sidste år.

Her havde analytikerne til sammenligning ventet et forsikringsteknisk resultat på 611 mio. kr. i kvartalet.

- Vi synes, at det har været et rigtigt flot første kvartal. Toplinjen viser en stærk udvikling og vokser 6 pct. før Alka og faktisk 19 pct. inklusive Alka, og forsikringsresultatet viser også en rigtig flot udvikling med en stigning på 11 pct.

- Fremgangen er påvirket af, at vi nu har Alka med, og det er også positivt påvirket af, at kerneforretningen udvikler sig rigtigt godt. Men det er også negativt påvirket af, at vi har usædvanligt mange storskader i det har kvartal, siger administrerende direktør i Tryg Morten Hübbe i et interview med Ritzau Finans.

STORSKADER SÆRLIGT I NORGE

Storskaderne var i årets første tre måneder på 181 mio. kr., hvilket var 137 mio. kr. mere end i samme periode sidste år. Det er særligt i Norge, hvor Tryg har været ramt af storskaderne.

- Her har vi blandt andet set nogle skader i fiskeopdrætsindustrien på nogle bygninger, og i Danmark havde vi blandt andet en nytårsraket, der startede en brand i en fabrik og startede en skade til over 30 mio. kr.

- Men det er jo derfor, vi er her, og det er glædeligt, at vi kan håndtere en stor udgift til storskader her i første kvartal og levere et flot resultat alligevel, siger Morten Hübbe.

VÆKSTEN OVERGÅR 0-2 PCT. I 2019

I regnskabet for 2018 fremgik det, at Tryg i 2019 ventede en vækst i bruttopræmieindtægterne på 0-2 pct. i lokale valutaer og justeret for opkøb, men den forventning bliver ikke specifikt nævnt i regnskabet for første kvartal, hvor væksten har været noget højere.

- Vi har ikke ændret den langsigtede guidance, men vi har også sagt, at 2019 kommer til at lande klart højere end det. Med en vækst på 6 pct. før Alka i første kvartal på toplinjen, så er vi i hvert fald kommet godt fra land, siger Morten Hübbe.

Selskabet afholder sig dog fra at komme med en mere præcis forventning for væksten i år, hvor en af de store ubekendte faktorer er, hvordan de norske industrikunder reagerer på, at priserne nu for andet år i træk er blevet skruet gevaldigt op.

Det har givet en vis kundeafgang, men også forbedret den underliggende profitabilitet i den forretning.

ANALYTIKERESTIMATER SKAL OP

Hos Jyske Bank får regnskabet positive ord med på vejen af analytiker Simon Hagbart Madsen, som fremhæver, at præmieindtægterne fortsat understøttes af kundebonusmodellen, ligesom Trygs effektiviseringsprogram fortsat leverer underliggende rentabilitetsforbedringer.

- Vi ser positivt på Trygs fortsatte toplinjemomentum, men værdiansættelsen mere end afspejler dette forhold. Vi forventer umiddelbart, at konsensusestimaterne skal revideres en 2-4 pct. højere på baggrund af regnskabet, skriver Simon Hagbart Madsen i en kommentar.

Tabel for Tryg s regnskab for første kvartal af 2019:

Mio. kr. Q1 2019 Q1 2019 (e) Q1 2018
Bruttopræmieindtægter 5228 5131 4420
Forsikringsteknisk resultat 626 611 563
Investeringsafkast 353 214 9
Resultat før skat 930 777 553
Nettoresultat 757 615 426
Combined ratio 88,0 88,0 87,1
Udbytte (kr. per aktie) 1,70 1,70 1,65

(e) gennemsnitsetimater indsamlet af Tryg

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Report❯  Shares❯  main text❯ 

Relaterede nyheder