Trygs storaktionær udbetaler 715 mio. kr. i medlemsbonus

Udgivet den 26-02-2021  |  kl. 12:12  |  
Arkiv: Foto

Tryghedsgruppen, der er storaktionær i forsikringskæmpen Tryg, indstiller til, at kunder i Tryg, Alka og Trygs samarbejdspartnere i 2021 får en bonus på 5 pct. af forsikringspræmierne for 2020.

Det betyder, at kunderne vil få en samlet medlemsbonus på op mod 715 mio. kr., fremgår det af Tryghedsgruppens regnskab for 2020 fredag.

Her har Tryg-ejeren opnået et resultat på 4,19 mia. kr., hvoraf 632 mio. kr. gik til Tryg Fondens almennyttige aktiviteter.

Resultatet er 2,5 mia. kr. højere end i 2019, hvilket primært skyldes en engangseffekt på 2,6 mia. kr. efter nedbringelsen af ejerandelen af Tryg i forbindelse med Trygs køb af RSA's skandinaviske aktiviteter.

- Tryghedsgruppen besluttede i efteråret med stort flertal at støtte Tryg i købet af RSA's skandinaviske forsikringsaktiviteter for at fremtidssikre begge selskaber, og vi ønsker at støtte stærkt op om den kommende transaktion. Et skridt i forberedelsen til dette var, at vi i november nedbragte vores ejerandel af Tryg til 53 pct., og det har påvirket vores resultat for 2020, siger Ida Sofie Jensen, bestyrelsesformand for Tryghedsgruppen.

I forbindelse med RSA-købet vil Tryg gennemføre en kapitalforhøjelse, og den ventede kapitalforhøjelse har indflydelse på Tryghedsgruppens investeringsresultat for 2020, der faldt med 3,7 pct. til 146 mio. kr.

- Tryghedsgruppen realiserede i november 2020 de fleste likvide investeringer for at kunne anvende midlerne i kapitalforhøjelsen, og samtidig var resultatet påvirket af udviklingen på de finansielle markeder i forbindelse med coronapandemien, lyder det i en meddelelse.

Ved udgangen af 2020 havde Tryghedsgruppen en formue på 43 mia. kr.

/ritzau/FINANS

Nicoline Kjelland

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder