Tysk Mærsk-rival falder 3,5 pct. efter foreløbigt regnskab

Udgivet den 31-01-2023  |  kl. 10:09  |  
Arkiv: Foto

Hapag-Lloyd falder 3,5 pct. til 196 euro, efter at det tyske containerrederi, der konkurrerer med blandt andet Mærsk, har skuffet med omsætning og driftsindtjening sidste år.

Finanshuset Warburg påpeger, at rederiets tal underbygger opfattelsen om, at "festen inden for containershipping er slut" og der ventes derfor et markant fald i omsætning og indtjening i år.

Analytiker Christian Cohrs, der har anbefalingen "sælg" for aktien, fremhæver, at driftsresultatet før af- og nedskrivninger samt renter og skat (EBITDA) på 3,8 mia. dollar i fjerde kvartal er væsentligt under niveauet opnået i første til tredje kvartal, hvor der hvert kvartal blev leveret i imellem 5,3 og 5,7 mia. dollar.

Den nedadgående tendens ventes ifølge analytikeren at fortsætte, da han blandt andet henviser til, at spotfragtpriserne har taget et skarpt sving ned ad bakke, hvor SCFI-indekset er dykket 80 pct. tilbage til niveauet fra før pandemien.

I sidste uge annoncerede Mærsk, at samarbejdet med MSC i 2M-alliancen udløber fra 2025, og den nyhed ses ifølge Warburgs analytiker også som negativ for sektoren, da den medfører yderligere usikkerhed og bærer risiko for øget priskonkurrence.

2022-REGNSKAB MED REKORDRESULTAT

Det sikrede en forbedring af rekordresultaterne fra 2021, men allerede mod slutningen af sidste år var raterne igen faldet betydeligt, da knas i forsyningskæderne aftog, og høj inflation pressede forbrugernes efterspørgsel tilbage.

Det fremgår af en kortfattet meddelelse med foreløbige tal for 2022 fra Hapag-Lloyd.

Rederiet omsatte i 2022 for 36,4 mia. dollar mod ventet 36,8 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det var samtidig en fremgang på præcis 10 mia. dollar fra 2021.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger samt renter og skat (EBITDA) blev sidste år 20,5 mia. dollar mod ventet 20,6 mia. dollar.

Det var en fremgang fra 12,8 mia. dollar i 2021 og præcis midt i Hapag-Lloyds eget forventningsspænd på 19,5-21,5 mia. dollar.

Der gives endnu ingen prognose for 2023. Den præsenteres først i forbindelse med det endelige årsregnskab den 2. marts, oplyser det tyske selskab.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯