Tyskland/økonomer: ZEW-indeks tyder på godt nyt for økonomiens fremtid

Udgivet den 11-08-2020  |  kl. 12:19  |  

De positive forventninger til fremtiden, som kommer til udtryk i tirsdagens tyske ZEW-indeks, kan være godt nyt for den danske økonomi.

Sådan lyder det fra Anders Christian Overvad, økonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar til tirsdagens ZEW-indeks over den økonomiske situation i Tyskland.

Ifølge ham viser indekstallene, at covid-19 har ramt økonomien hårdt, men at der også er en forventning om, at tilbageslaget bliver kortvarigt.

- Vi er optimistiske på den tyske økonomi, men der er også flere iboende risici, som vi ikke kan ignorere. Coronakrisen kom på et dårligt tidspunkt for den tyske økonomi, der op til krisens indtræden havde stået mere eller mindre stille i et år, skriver Anders Christian Overvad i kommentaren.

Han uddyber, at den økonomiske situation i Tyskland er "dybt interessant," da Tyskland er Danmarks største handelspartner, og 115.000 danske job er relateret til eksport til Tyskland.

Søren V. Kristensen, cheføkonom i Sydbank, fremhæver også den betydning, som de optimistiske forventninger kan få for dansk økonomi.

- Hvis det også ender med at materialisere sig i en fortsat solid genopretning af tysk økonomi, så vil det også betyde, at den danske genopretning kan fortsætte med at køre på to cylindre. Forstået på den måde, at både privatforbruget og eksporten driver økonomi frem, skriver Søren V. Kristensen i en kommentar til ZEW-indekset.

I ZEW-indekset viste et fald i vurderingen af den aktuelle økonomiske situation til minus 81,3 fra minus 80,9. Konsensus havde ventet en stigning til minus 69,5 ifølge Bloomberg.

Analytikernes forventninger til fremtiden er samtidig steget til 71,5 fra 59,3, hvor økonomer havde ventet et fald til 55,8.

ZEW-indekset laves ud fra vurderinger fra professionelle analytikere og afspejler vurderingen af Tysklands økonomiske situation.

/ritzau/FINANS

Frederik Kjærgaard Bonde

Tags:  macro❯  Tyskland❯ 

Relaterede nyheder