Tyskland: IFO-indekset faldt mere end ventet i september - NY

Udgivet den 26-09-2022  |  kl. 10:14  |  

Det tyske erhvervstillidsindeks IFO udviklede sig værre end ventet i september, da det faldt til 84,3 fra 88,6 måneden før. Det skal sammenlignes med markedskonsensus om indeks 87,0 ifølge Bloomberg News.

Det er samtidig det laveste niveau siden maj 2020.

- Stor pessimisme breder sig blandt de tyske virksomheder. Det er dystre udsigter for væksten i den energitunge tyske økonomi. Høj inflation, øgede energiomkostninger og økonomisk usikkerhed bider på efterspørgslen i økonomien syd for grænsen, skriver Lisette Rosenbeck Christensen, der er seniorøkonom hos Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

- Alene den markant reducerede gasleverance fra Rusland spreder stor usikkerhed med frygt for en kold vinter. Dermed hober udfordringerne sig op i tysk økonomi, og vi så konsekvenser begynde så småt i andet kvartal, hvor landet oplevede stagnerende vækst, lyder det videre fra seniorøkonomen.

Respondenternes vurdering af det nuværende forretningsklima faldt til 94,5 fra 97,5 måneden før. Til sammenligning havde økonomerne ventet indeks 96,0.

Endelig faldt forventningsindekset til 75,2 fra 80,5. Økonomerne havde ifølge Bloomberg ventet et fald i forventningsindekset til 79,0.

Det tyske IFO-indeks dækker over omtrent 7000 tyske selskabers opfattelse af det nuværende forretningsklima, og hvordan de venter, at de næste seks måneder vil blive.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  macro❯  Tyskland❯