Tyskland: IFO-indekset lander en smule mere negativt end ventet - NY

Udgivet den 24-06-2022  |  kl. 10:39  |  

Det tyske erhvervstillidsindeks IFO udviklede sig dårligere end ventet i juni, da det faldt til 92,3 fra 93,0 måneden før. Det skal sammenlignes med markedskonsensus om indeks 92,8 ifølge Bloomberg News.

Respondenternes vurdering af det nuværende forretningsklima faldt til 99,3 fra 99,6 måneden før. Det var dog bedre end økonomernes forventning på 99,0.

Endelig faldt forventningsindekset til 85,8 fra 86,9. Økonomerne havde ifølge Bloomberg ventet en stigning i forventningsindekset til 87,4.

Det tyske IFO-indeks dækker over omtrent 7000 tyske selskabers opfattelse af det nuværende forretningsklima, og hvordan de venter, at de næste seks måneder vil blive.

- Tysk erhvervstillid falder igen i juni, og det forværret humør dækker især over, at virksomhederne har langt mindre optimistisk forventninger til fremtiden. Dagens tal understreger, at den aktuelle situation med høj inflation, krigen i Ukraine og fortsatte flaskehalse i de internationale forsyningskæder skaber problemer for den økonomisk genopretning i Tyskland, skriver Lisette Rosenbeck Christense, økonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

 

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  macro❯  Tyskland❯