Udsalg af vaccineaktier - Moderna og Biontech falder over 13 pct.

Udgivet den 06-12-2021  |  kl. 16:59  |  
Bavarian Nordic - Bygning

Der er pres på vaccineaktierne i mandagens marked, hvor både amerikanske Moderna og tyske Biontech falder mere end 12 pct., og også danske Bavarian Nordic får tæsk trods weekendens opløftende data med selskabets coronavaccinekandidat.

Ifølge Investing.com kan presset på Moderna og Biontech tilskrives håb om, at Omikron-varianten af Covid-19 kan fremskynde en afslutning på pandemien, da den på en ene side ser ud til at være mere smitsom end Delta-varianten, men samtidig - ifølge tidlige data fra Sydafrika - tyder på giver et mildere sygdomsforløb.

- Det kan skabe et miljø, hvor naturlig immunitet mod sygdommen kan sprede sig hurtigere, uden af sundhedssystemet overbebyrdes af en stigning i sygdomstilfældene, skriver Investing.com.

Aktien i Moderna falder 12,4 pct., mens Biontech falder 13,4 pct., og Biontechs partner, Pfizer, ligger 2,6 pct. lavere. I Danmark falder Bavarian Nordic i øvrigt 7,2 pct. til 279,70 kr. efter et par dage med store nyheder fra selskabet.

Søndag offentliggjorde selskabet opløftende data fra fase 2 med en booster-vaccine mod Covid-19, og mandag oplyste Bavarian Nordic endvidere, at det agter at øge aktiekapitalen med op til 10 pct. med henblik på at sikre finansiering til igangsætningen af fase 3-forsøg med selskabets RSV-vaccine.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder