USA/åbning: Afventende marked før Trump-tale

Udgivet den 12-11-2019  |  kl. 15:49  |  

En lettere positiv tendens præger tirsdag aktiebørserne i New York.

Forude venter en tale den amerikanske præsident, Donald Trump, i The Economic Club i New York ved middagstid lokal tid - altså omkring kl. 18 dansk tid.

Her vil fokus være rettet mod kommentarer, der kan give indikationer om muligheden for en snarlig aftale mellem USA og Kina på handelsområdet.

Dow Jones-indekset ligger 0,03 pct. højere efter små ti minutters handel i 27.704,38 og fortsætter dermed op efter mandagens rekordhøje lukkenotering.

Det brede S&P 500-indeks stiger fra åbningen endvidere 0,2 pct. til 3092,92, og Nasdaq-indekset ligger samtidig 0,2 pct. højere i 8482,93.

BYGGEFIRMA REJSER SIG

Fra åbningen stiger DR Horton, som er USA's største parcelhusbyggefirma, med 2,8 pct., efter at selskabet offentliggjorde en bedre kvartalsvis ordreindgang end ventet.

I de tre måneder frem til udgangen af september steg købskontrakterne med 14 pct. fra samme periode året før til 13.130. Til sammenligning var der ventet en stigning på 7,9 pct. Selskabet overraskede også positivt med indtjeningen og øgede udbytteudlodningen til sine aktionærer.

Endvidere er aktien i Craft Brew Alliance tordnet i vejret med 120 pct. til 16,21 dollar, efter at bryggerigiganten Anheuser-Busch InBev har tilbudt at købe den Portland-baserede bryggerivirksomhed for 16,50 dollar per aktie kontant - mod en lukkekurs tirsdag på 7,33 dollar.

I forvejen ejer Anheuser-Busch 31,2 pct. af Craft Brew.

Der er tirsdag kommet regnskab fra Linde, som er verdens største leverandør af industrielle gasser. Bedre tal end ventet krydret med en opjustering bliver belønnet med en stigning på 2,0 pct.

Kvartalstal fra Tyson Foods var derimod til den svage side og sendte i formarkedet aktien en smule ned. Stemningen er dog vendt og i den regulære handel ligger aktien næsten 5 pct. højere end mandagens lukkeniveau.

Der er også fokus på Walt Disney Company forud for selskabets lancering af Disney+, som skal tage kampen op mod streamingtjenester som Netflix og HBO. Aktien stiger 0,7 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder