USA/åbning: Big Blue trækker Dow Jones i rødt

Udgivet den 17-04-2019  |  kl. 16:02  |  

Overordnet set åbner de amerikanske aktier som ventet i plus onsdag før påske. Det smalle Dow Jones-indeks falder dog en smule, da et fald på 5 pct. i IBM trækker ned.

Det brede S&P 500-indeks stiger med 0,1 pct., mens Dow Jones-indekset falder 0,1 pct. Nasdaq stiger 0,4 pct.

Der er onsdag inden børstid leveret tal fra Morgan Stanley og Pepsico.

BIG BLUE I RØDT

IBM oplever det største fald i seks måneder, efter at selskabet har rapporteret faldende omsætning.

IBM, også kendt som Big Blue, skuffede markedet tirsdag efter børstid. Markedets dom falder onsdag, hvor aktien falder 5,1 pct. til 137,81 dollar.

IBM fik i første kvartal en omsætning på 18,2 mia. dollar mod ventede 18,4 mia. dollar, mens det ordinære overskud landede på 2,25 dollar per aktie mod konsensus på 2,22 dollar ifølge Bloomberg News.

Det ordinære nettoresultat blev i perioden på 2,01 mia. dollar mod ventede 1,99 mia. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 3,67 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 3,41 mia. dollar. IBM oplevede i første kvartal, at salget fra cloud og kognitiv software samlet faldt 2 pct. til 5,04 mia. dollar, mens cloud-omsætningen alene steg med 10 pct. på årsbasis, men det var et fald fra en vækst på 12 pct. i fjerde kvartal.

MORGAN STANLEY STIGER

Investorerne tager godt imod Morgan Stanleys regnskab. Aktien stiger således 0,8 pct. til 47,48 dollar.

Den amerikanske storbank kom ud af første kvartal med en ordinær indtjening per aktie på 1,33 dollar. Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet en ordinær indtjening per aktie på 1,17 dollar.

Det var særligt indtægterne fra handlen med såkaldte FICC-papirer, som udgøres af obligationer, valuta og råvarer, der ramte over analytikernes skive.

Den indbragte således 1,71 mia. dollar, svarende til 11,3 mia. kr., hvor analytikerne havde ventet et resultat på 1,59 mia. dollar.

Nettoindtægterne i kvartalet landede på 10,29 mia. dollar. Her havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet nettoindtægter for 9,91 mia. dollar.

Morgan Stanley betegner selv resultaterne i kvartalet som "solide", trods den langsomme start på året efter at markederne var "turbulente" i fjerde kvartal af 2018, skriver Bloomberg News.

PEPSI STIGER OGSÅ

Amerikanske Pepsi co., der blandt andet producerer læskedrikke, har haft et bedre end ventet salg i løbet af årets første tre måneder. Det honoreres med en stigning på 2,5 pct. til 125,39 dollar.

Omsætningen for perioden endte på 12,88 mia. dollar, hvilket var lidt over de 12,69 mia. dollar, som analytikerne havde regnet med ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Det realiserede salg var endda bedre end det højeste analytikerestimat, som lød på 12,83 mia. dollar.

Det bedre end ventede salg kom på baggrund af en organisk salgsvækst i første kvartal på 5,2 pct.

Også indtjeningen endte bedre end ventet i første kvartal for Pepsi co., som havde et overskud per aktie på 0,97 dollar mod ventet 0,91 dollar hos analytikerne. Her overgik selskabet ligeledes det højeste analytikerestimat, som var 0,94 dollar.

For helåret fastholder Pepsi co. sine forventninger om at levere en organisk salgsvækst på 4 pct.

APPLE/QUALCOMM

Qualcomm fortsætter med at stige onsdag efter en stigning på 23,2 pct. tirsdag, da Apple og Qualcomm har begravet stridsøkserne og indgået et stort forlig i den patenttvist, som de to selskaber har haft i flere år.

Onsdag stiger Qualcomm 14,4 pct. yderligere til 80,59 dollar. Apple var stort set uændret tirsdag, og det samme er tilfældet onsdag, hvor aktien dog stiger 1 pct.

Aftalen betyder, at selskaberne dropper alle retssager mod hinanden, og at Apple accepterer at betale en global patentlicens til Qualcomm, ligesom Apple indledningsvist vil betale et engangsbeløb til Qualcomm.

Aftalen om patentlicens gælder i seks år fra den 1. april 2019, men Apple har en option på at forlænge den med to år mere. Desuden er der indgået en aftale over flere år, om at Qualcomm skal levere chips til Apples produkter.

FLERE REGNSKABER I VENTE

Onsdag efter børstid kommer der tal fra handelsplatformen Etrade, Las Vegas Sands, der blandt andet ejer og driver kasinoresorts og Pier 1 Import, der driver boligindretningsbutikker i USA, Puerto Rico, Canada, UK og Mexico.

Mens der torsdag er lukket i Danmark, vil der blive leveret regnskaber fra American Express og fra skoproducenten Skechers.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder