USA/åbning: Fører den negative stemning videre

Udgivet den 14-08-2019  |  kl. 15:47  |  

De amerikanske aktiebørser er fra åbningen onsdag smittet af den negative stemning fra Asien og videre over Europa.

Her har handlerne ladet sig påvirke negativt af nedslående makrotal fra Kina og Tyskland, og det samme gør deres amerikanske kolleger, der indledningsvist sender aktierne ned.

De tre store toneangivende aktieindeks, det brede S&P 500, teknologindekset Nasdaq og Dow Jones med de tungeste aktier peger entydigt nedad med fald på 1,7-1,9 pct. efter den indledende handel.

Dermed er den positive stemning, der prægede tirsdagens handel vendt. Tirsdag steg de amerikanske aktier efter nyheden om, at USA vil udskyde flere af de planlagte nye tariffer på kinesiske varer. Det overskyggede de mange usikkerhedsmomenter, som investorerne ellers skulle tage stilling til.

Men onsdag morgen viste det kinesiske detailsalg en skuffende udvikling med en stigning på 7,6 pct. på månedsbasis i juli, mens stigningen i industriproduktion begrænsede sig til 4,8 pct. Der var ventet stigninger på henholdsvis 8,6 pct. og 6,0 pct. ifølge Bloomberg News.

Og fra Tyskland kom der væksttal for økonomien i andet kvartal, som viste, at målt i forhold til kvartalet før skrumpede den tyske økonomi 0,1 pct. ifølge sæsonjusterede tal. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et fald på netop 0,1 pct.

Strateg Stephen Gallo i BMO Capital Markets udtaler til Reuters, at de globale investorer måske ikke opfatter tirsdagens udsættelse af tillægstold som er udtryk for reelt fremskridt i handelskrigen mellem USA og Kina, eller måske er de for optagede af fortsatte tegn på global økonomisk afmatning.

UHELDIGT FOR FINANS

Bekymringerne sender de amerikanske rentesatser ned, og det er uheldigt for de rentefølsomme finansaktier i blandt andet Bank of America, Citigroup, JPMorgan, Goldman Sachs, Wells Fargo og Morgan Stanley, som falder 2,0-3,2 pct. kort efter handelsstart.

Samtidigt har en gruppe chipproducenter, der umiddelbart havde fordel af udsættelsen af tillægstolden sat gevinsten over styr.

Micron Tecnology, Broadcom og Nvidia taber 2,2-2,9 pct. Og Apple taber 1,7 pct. efter en stigning tirsdag på 4 pct.

Selskabsspecifikt må Macy's, efter af stormaqasinkæden notewre den mest netgative åbning i ni år efter svært skuffende kvartalsregnskab garneret med en nedjustering af forventningerne til hele årets præstationer.

Indtjeningen per aktie er for kvartalet beregnet til 28 cent mod estimerede 46 cent ifølge Factset. I forhold til samme periode sidste år er indtjeningen per aktie faldet 47,2 pct.

Og for hele året ser Macy's nu en indtjening per aktie på 2,85-3,05 dollar per aktie mod et tidligere skøn på 3,05-3,25 dollar.

Mange ulykker har ramt Macy's i andet kvartal. Topchefen, Jeff Gennette nævner blandt andet stigende lagre som følge af lavere salg af beklædning til varmere vejr, mislykket design af kvindesportstøj og accelererende fald i den internationale turisme.

Aktien ligger 17,3 pct. lavere i den indledende handel, mens branchefællerne Target, Kohl's og Nordstrom falder henholdsvis 2,9 pct., 9,4 pct. og 9,6 pct.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder