USA/åbning: Fjerner sig fra rekorder og 6000-niveauet

Udgivet den 21-10-2024  |  kl. 15:44  |  

Aktiebørserne i New York bryder fra åbningen af ugens handel mandag eftermiddag med en seks ugers lang række stigninger til rekordniveauer og lægger ud med fald i alle de tre ledende indeks.

Det brede S&P 500-indeks falder 0,1 pct., og det samme gør det teknologidominerede Nasdaq-indeks og de tunge aktiers Dow Jones-indeks.

Dermed fjerner S&P 500-indekset sig fra 6000-linjen, som indekset ellers kom tæt på at bryde for første gang i sidste uge.

RISICI OG USIKKERHED OM VALG

Aktiemarkedet er ifølge nyhedsbureauet Reuters løftet af en solid start på regnskabssæsonen, positive økonomiske data og fortsat optimisme i forhold til rentenedsættelser fra Federal Reserve.

Men risici i form af stigende geopolitiske spændinger i Mellemøsten, stigende rente på statsobligationer og en vis volatilitet forud for det kommende amerikanske præsidentvalg presser omvendt aktierne baglæns.

Skulle Republikanernes kandidat, Donald Trump, vinde den amerikanske præsidentvalg den 5. november vil det sandsynligvis gavne aktierne, men frem til valgdatoen vil usikkerheden bestå, vurderer Reuters.

STIME AF REGNSKABER I VENTE SENERE PÅ UGEN

Mandag er ganske stilfærdig med hensyn til regnskaber fra de amerikanske selskaber. Men senere på ugen går det løs med finansielle resultater fra 114 af selskaberne i S&P 500-indekset herunder fra velkendte navne som IBM, Tesla og Coca-Cola og Texas Instruments.

BOEING LANDER AFTALE

Blandt selskaber i spotlyset ses mandag flyproducenten Boeing, som stiger 5,2 pct. i de første handler, efter at fagforeningerne er kommet frem til en foreløbig aftale med selskabet, der kan gøre en ende på den strejke, som længe har presset Boeing.

Ifølge Bloomberg News vil den foreløbige aftale, som medarbejderne officielt skal stemme om på onsdag - hvor Boeing i øvrigt også afleverer regnskab for tredje kvartal - løfte lønnen med 35 pct. over fire år.

Aktien i flyselskaber Spirit Airlines stiger hele 31,6 pct., efter at selskabet har opnået en forlænget frist for refinansiering af gæld med to måneder.

Humana stiger 2,1 pct efter oplysning om, at Cigna har genoptaget fusionsforhandlinger med sundhedsforsikringsselskabet.

Og UPS falder 2,2 pct. i fra handelsstart, efter at Barclays har nedgraderet anbefalingen af aktien i logistikselskabet til "undervægtig" fra "ligevægt".

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯