USA/åbning: Forsigtige stigninger fra handelsstart

Udgivet den 05-12-2019  |  kl. 15:56  |  

Med forsigtighed rider de amerikanske aktiebørser fra åbningen af torsdagens handel med på den positive bølge fra Europa og før da fra Asien, som drives af skrøbelig tiltro til, at handelsforhandlingerne mellem USA og Kina vil kunne hindre en række amerikanske tariffer på kinesiske varer i at træde i kraft om bare ti dage.

Torsdag åbnes aktiehandlen med stigninger for to af de tre toneangivende amerikanske aktindeks - S&P 500 og Nasdaq på op til 0,2 pct., mens Dow Jones-indekset viger med 0,1 pct. Onsdagens stigninger var på 0,5-0,6 pct. for de tre indeks.

To store smykkeselskaber har op til åbningen fremlagt regnskaber med en noget forskellig karat.

Signet har fremlagt regnskab for selskabets forskudte tredje kvartal, hvor både salget og indtjeningen overraskede positivt. Smykkeselskabet, der blandt andet forhandler Pandora-smykker gennem kæden Jared, løfter på den baggrund forventningerne til både salget og indtjeningen for helåret.

Salget endte samlet set på 1,19 mia. dollar i kvartalet, hvor analytikerne ventede 1,14 mia. dollar. Den justerede indtjening per aktie viste i kvartalet et tab på 76 cent sammenlignet med analytikernes forventning på et tab på 109 cent. Og for helåret opjusteres forventningerne til den sammenlignelige salgsvækst til minus 1,0 til minus 1,7 pct. fra tidligere minus 1,5 til minus 2,5 pct.

Smykkeaktien stiger 8,7 pct. i den indledende handel torsdag.

Kollegaen Tiffany kom derimod ud af tredje kvartal med en noget dårligere indtjening end ventet blandt analytikerne.

Selskabet havde i perioden en indtjening per aktie på 65 cent, mens analytikerne havde ventet 85 cent per aktie ifølge Bloomberg News.

Resultatet er lavere end det laveste analytikerestimat, da forventningen hos analytikerne ifølge mediet lå mellem 79 og 93 cent. Samme periode sidste år havde Tiffany en indtjening på 94,9 mio. dollar, hvilket svarer til 77 cent per aktie.

Tiffany havde i kvartalet en omsætning på 1,01 mia. dollar. Det var en spids under forventningen på 1,03 mia. dollar, men 0,2 pct. højere end sidste år.

I november kom det frem, at den franske luksuskoncern LVMH står til at overtage selskabet i en handel til en værdi af 16,2 mia. dollar.

Fra handelsstart kvitteres med et mildt fald for aktien på 0,1 pct.

KLØ TIL BIOTEKSELSKAB

Omvendt styrtdykker aktien i amerikanske Sage Therapeutic.

Biotekselskabet får læsterlige klø i det amerikanske formarked, efter at et afsluttende fase 3-studie med lægemiddelkandidaten Sage-2017 til behandling af depression er slået fejl.

Analytikere havde ifølge Bloomberg News på forhånd udråbt studiet som et nøglestudie og vurderede allerede op til offentliggørelsen, at et eventuelt flop ville skabe tvivl om lægemiddelkandidatens blockbusterpotentiale, det vil sige mulighed for at nå et salg på over 1 mia. dollar.

Tidligere har andre depressionsstudier med midlet vist positive resultater, og der mangler fortsat tre studier med midlet.

Aktiemarkedet viser dog ikke barmhjertighed og sender aktien ned med 59,9 pct. i den indledende handel.

LIDT BEDRE NØGLETAL END VENTET

Op til torsdagens åbning har handlerne desuden fået friske nøgletal for tilgangen af nytilmeldte ledige og arbejdsløse og for handelsbalancen i oktober.

De viste, at der i sidste uge var 203.000 amerikanere, som meldte sig ledige for første gang, og det var ifølge Bloomberg News 12.000 færre end ventet. Handelsunderskuddet i oktober var på 47,2 mia. dollar, mens der var ventet et underskud på 48,5 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder