USA/åbning: God fredagsteming med kursrekord til Netflix efter stærkt regnskab

Udgivet den 18-10-2024  |  kl. 15:48  |  

Der er generelt god stemning på det amerikanske aktiemarked fredag med plusser på indeksniveau, hvor streaminggiganten Netflix er åbnet i kursrekord efter selskabets positive kvartalsregnskab, som landede torsdag aften.

Samtidig er chipgiganten Nvidia kommet godt fra start med en stigning på 1 pct. til 138,22 dollar, efter at Bank of America har løftet kursmålet for chipproducenten til 190 dollar fra 165 dollar.

Inden for den finansielle sektor har American Express fredag løftet forventningerne til året, efter at kortudbyderen er lykkedes med at få sine kunder til at vælge dyrere kortløsninger. De gode takter er dog ikke reflekteret i aktien, som falder med 5 pct. i den indledende handel.

Blandt de ledende amerikanske aktieindeks stiger det teknologitunge Nasdaq mest med 0,5 pct. Samtidig stiger det brede S&P 500 med 0,1 pct., mens det industritunge Dow Jones falder tilbage med 0,4 pct.

NETFLIX FIK FLERE KUNDER END VENTET

Streaminggiganten Netflix sendes frem i den indledende handel med en stigning på 9,3 pct. til 752,53 dollar, som er kursrekord for aktien, efter at selskabets regnskab for tredje kvartal blev modtaget positivt af investorerne.

For selv om væksten i antallet af nye betalende kunder aftog med 42 pct. til en fremgang på 5,07 mio. abonnementer, så var den udvikling bedre end analytikerne på Wall Streets bud om 4,52 mio. nye kunder i perioden.

Netflix oplevede samtidig i det tredje kvartal en fremgang i omsætningen på 15 pct. til 9,82 mia. dollar mod ventede 9,78 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev på 2,43 mia. dollar mod et bud på Wall Street på 2,24 mia. dollar. Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på 3,06 mia. dollar. Her var ventet 2,89 mia. dollar.

AMERICAN EXPRESS LØFTER FORVENTNINGERNE OG SER ENDNU ET GODT KVARTAL FORUDE

Det går godt for kortudbyderen American Express, der har succes med at få forbrugerne til at vælge dyrere kortløsninger.

Det betyder også, at selskabet kan løfte de finansielle forventninger til hele året, skriver Bloomberg News.

Selskabet ser nu en indtjening per aktie i niveauet 13,75-14,05 dollar mod tidligere 13,30-13,80 dollar.

- Vi har haft ti kvartaler i træk med rekordomsætning. Vi har haft et virkelig godt kvartal, siger topchef Steve Squeri ifølge Bloomberg News.

- Vi har slået markedets og vores egne forventninger. Vi ser heller ikke noget i vejen med fjerde kvartal, lyder det videre.

De gode nyheder smitter imidlertid ikke af på aktien, som falder med 5 pct. til 271,71 dollar.

Endnu værre går det for aktien i apotekerkæden CVS, som falder over 7 pct. efter skuffende meldinger om udviklingen i tredje kvartal. Selskabet skifter også ud i ledelsen, da David Joyner tiltræder som ny topchef, hvor han erstatter Karen Lynch.

Hun er fortid efter flere nedjusteringer i årets løb, og selskabet har også allerede varslet, at de kommende resultater for tredje kvartal vil lande lavere end ventet.

Den justerede indtjening per aktie ses nu lande på 1,05-1,10 dollar, mens estimatet var 1,7 dollar, fremgår det af Bloomberg News.

Aktien falder 7,3 pct. til 59,03 dollar fredag.

.\\˙ MarketWire

Frederik Olling Milbæk

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder