USA/åbning: Hotelkæde springer frem - men stemningen er negativ

Udgivet den 14-12-2018  |  kl. 15:56  |  

En negativ stemning har lynhurtigt bredt sig på det amerikanske aktiemarked ved handelsstart, hvor de tre ledende indeks alle falder mere end 1 pct.

Det brede S&P 500-indeks dykker 0,8 pct., mens Dow Jones-indekset starter med et minus på 0,9 pct., og teknologitunge Nasdaq falder 1,1 pct.

Dermed følger de amerikanske aktier fredagens udvikling i både Asien og Europa, hvor svage nøgletal fra de to kontinenter har tynget. Før den amerikanske børsåbning fik investorerne også nyt fra USA i form af tal for detailsalget og industriproduktionen, og her var udviklingen bedre end ventet.

Det bliver dog ikke taget positivt op af investorerne ved børsåbningen, og ifølge Sydbank cementerer det stærke tal også den renteforhøjelse, der ventes i næste uge, når Federal Reserve onsdag tager hul på rentemødet.

- Detailsalget understreger, at den amerikanske forbundsbank kan hæve renten i næste uge med god samvittighed, skriver Kim Blindbæk, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

HOTELKÆDE MED BEJLER

På selskabsfronten samler opmærksomheden sig fredag om aktierne i luksushotelkæden Belmond, der stiger 39,9 pct. i de indledende handler i USA.

Det franske luksusbrand LVMH, der blandt andet har tasker fra Louis Vuitton og Dom Pérignon-champagne på hylderne, har nemlig indgået en aftale om at købe Belmond for 2,6 mia. dollar (17,2 mia. kr.).

Franskmændene betaler ifølge Bloomberg News 25 dollar per aktie kontant for den London-baserede hotelkæde, og det er 42 pct. over den kurs, Belmond-aktien sluttede i torsdag på børsen i USA.

Salget afslutter fire måneders salgsproces, som Belmond startede, da det i august satte Goldman Sachs og JPMorgan Chase til at undersøge mulighederne for et salg.

Kæffekæden Starbucks falder omvendt 2,8 pct., efter at selskabets finansdirektør ifølge Bloomberg News sent torsdag fortalte, at den sammenlignelige salgsvækst kan ende med at blive bare 1 pct. på lang sigt i Kina, som er et af kædens vigtige markeder.

Samtidig sænkede Starbucks torsdag i forbindelse med en investordag sine langsigtede forventninger til indtjeningen per aktie, men selskabet holdt dog fast i sine tidligere udmeldte forventninger for hele 2019.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
19/06/19

 
7,79%
 
19/06/19

 
6,25%
 
19/06/19

 
3,04%
 
19/06/19

 
1,30%
 
19/06/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder