USA/åbning: Inflationstal giver grøn åbning - optur fortsætter

Udgivet den 01-12-2022  |  kl. 15:43  |  

Opturen fortsætter på det amerikanske aktiemarked, hvor de to ud af tre ledende indeks torsdag sendes op fra start. Det kommer i forlængelse af store hop onsdag, der blev skudt i gang af mere rentevenlige udtalelser fra centralbankchef Jerome Powell.

Futures pegede ellers længe i retning af en negativ åbning, hvor investorerne trak i land efter en mulig overreaktion, men dugfriske nøgletal for inflationen, antallet af nye ledige og amerikanernes forbrug fik igen humøret op.

Få minutter efter åbning stiger både S&P 500-indekset og Nasdaq-indekset 0,3 pct., mens Dow Jones omvendt tynges med 0,2 pct.

Dagens vigtigste nøgletal, kerneinflationsindikatoren PCE Core, viste en stigningstakt på 5,0 pct. på årsbasis i oktober som ventet, og dermed aftog kerneinflationen fra en stigningstakst på 5,2 pct. måneden forinden.

Ifølge Bloomberg anser Jerome Powell nøgletallet for det mest sigende for, hvor inflationen er på vej hen.

Onsdag aften var det også Jerome Powell, der trak overskrifterne, da han i en tale på Brookings Institution i Washington meddelte, at tidspunktet for en neddæmpning af tempoet i rentestigningerne for at tøjle inflationen kan komme så tidligt som på mødet i december.

Det sendte mundvigene op hos investorerne, og aktiekurserne fulgte med.

Det rentefølsomme Nasdaq-indeks steg hele 4,4 pct., mens S&P 500-indekset sluttede med et plus på 3,1 pct.

Dow Jones blev løftet 2,2 pct. og ramte dermed såkaldt "bull market" med et plus på 20,4 pct. siden seneste lukkebund den 30. september.

TESLA-BILER SKAL FIKSES

435.000 elbiler produceret i Teslas fabrik i Kina står til at skulle fikses, da der er problemer med en baglysdefekt.

Det er Kinas statsadministration for markedsregulering, som har været ude og påpege, at hele 142.277 model 3-sedaner og 292.855 Model Y sports-firhjulstrækker, der kan være ramt af problemet, som i værste tilfælde kan resultere i ulykker.

Det skriver Bloomberg News.

Tesla havde et lignende problem i USA i sidste måned, hvor en softwareopdatering på mere end 321.000 enheder rettede et problem, der ledte til, at baglygterne ikke lyste.

Aktien stiger 1,4 pct.

SNOWFLAKE STIGER OG SALESFORCE FALDER

Den amerikanske softwarevirksomhed Snowflake stiger 4,4 pct. ved åbning torsdag, selvom forventningerne til omsætningen i fjerde kvartal skuffede i forhold til analytikernes forventninger.

Omsætningen for fjerde kvartal ses i 535-540 mio. dollar, hvor Bloombergs analytikerestimat er på 551,8 mio. dollar.

Barclays pointerer dog, at selskabets omsætningsvækst stadig er mærkbart højere end hos andre softwareselskaber. Omsætningen i tredje kvartal på 557 mio. dollar overgik analytikerestimatet på 539,5 mio. dollar.

Salesforce-aktien falder omvendt 10,4 pct., efter at softwarekoncernen har givet en skuffende salgsprognose for det igangværende kvartal, samtidig med at en af de to topchefer har valgt at træde tilbage.

Bret Taylor træder tilbage efter kun et år som topchef sammen med medgrundlægger Marc Benioff.

Salget steg 14 pct. i tredje kvartal til 7,84 mia. dollar, hvilket er en hårsbredde over analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 7,82 mia. dollar.

For det igangværende fjerde kvartal skuffer Salesforce med salgsprognosen, der lyder på 7,93-8,03 mia. dollar, hvor analytikerne ventede 8,03 mia. dollar.

KROGER STIGER PÅ OPJUSTERING

Robuste kunder og en solid efterspørgsel på varer får den amerikanske supermarkedskæde Kroger til at opjustere forventningerne til hele året.

Opjusteringen kommer, efter at Kroger i oktober købte konkurrenten Albertsons, hvorved der blev skabt en ny amerikansk gigant.

Kroger ser nu en justeret indtjening per aktie på 4,15 dollar mod før 4,05 dollar. Og det er højere end det, som analytikerne havde sat næsen op efter ifølge et estimat fra Bloomberg News på 4,11 dollar per aktie.

Kroger stiger 0,8 pct.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯