USA/åbning: JPMorgan tynger banksektor i negativ åbning

Udgivet den 14-07-2022  |  kl. 15:37  |  

Fortsat negative efterdønninger af onsdagens høje amerikanske inflationstal krydret med skuffende kvartalsregnskaber torsdag fra JPMorgan og Morgan Stanley har torsdag sendt de amerikanske aktieindeks ned fra åbningen.

Efter få minutters handel ligger det brede S&P 500-indeks 1,4 pct. lavere, Dow Jones-indekset falder 1,6 pct. og Nasdaq-indekset med 1,2 pct.

Onsdag slap aktiebørserne i USA relativt nådigt fra de uventede høje inflationstal for juni, men nu spekuleres i stigende grad i, at den amerikanske centralbank på sit næste møde 27. juli kommer til at hæve renten med 100 basispoint.

I juni hævede Federal Reserve renten med 0,75 procentpoint, men en stigning i inflationen i USA i juni til 9,1 pct. fra 8,6 måneden før har øget sandsynligheden for en endnu større forhøjelse senere på måneden.

Særligt efter at chefen for Federal Reserves afdeling i Atlanta, Raphael Bostic, onsdag udtrykte bekymring for prisudviklingen og sagde, at "alt er i spil" i forhold til det kommende rentemøde.

Onsdag faldt S&P 500 med 0,5 pct., efter at det ved åbningen havde ligget 1,6 pct. lavere, inden handlerne fik sundet sig over de høje inflationstal.

Torsdag leverede først JPMorgan et skuffende regnskab, og efterfølgende formåede tal fra Morgan Stanley heller ikke at matche analytikernes forventninger.

Hos JPMorgan endte indtjeningen per aktie i andet kvartal på 2,76 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg havde regnet med 2,88 dollar per aktie. Det var samtidig under resultatet året inden, hvor banken i andet kvartal leverede 3,78 dollar per aktie.

Også omsætningen skuffede i andet kvartal, hvor JPMorgan leverede 31,63 mia. dollar mod et estimat på 31,97 mia. dollar af analytikerne.

Det var særligt udviklingen i investment banking-forretningen, der skuffede. Her faldt omsætningen 61 pct. i forhold til andet kvartal sidste år til 1,35 mia. dollar. Analytikerne havde ventet en omsætning på 1,92 mia. dollar.

Banken oplyser desuden, at man suspenderer aktietilbagekøb som følge at stresstests.

- Vi er forberedt på, hvad end der måtte ske, siger topchef Jamie Dimon ifølge Bloomberg. Han henviser til store udfordringer på grund af geopolitisk usikkerhed.

JPMorgan-aktien falder fra start 4,7 pct.

Morgan Stanley falder desuden 2,3 pct. efter sit regnskab, som viste en omsætning på 13,13 mia. dollar og en indtjening per aktie på 1,44 dollar. Ifølge Investing.com var der ventet 1,57 dollar per aktie i indtjening og en omsætning på 13,98 mia. dollar.

Blandt de øvrige storbanker falder Wells Fargo og Goldman Sachs begge 3,3 pct., og Citigroup med 3,5 pct.

En enkelt bank skiller sig dog positivt ud. Det er First Republic Bank, som stiger 2,1 pct. efter et regnskab for andet kvartal, som var bedre end ventet.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯