USA/åbning: Markederne åbner i grønt efter høje inflationstal

Udgivet den 10-06-2021  |  kl. 15:52  |  

De amerikanske børser åbner grønt torsdag, efter at de længe ventede inflationstal fra USA viste sig at være en kende højere end ventet.

De amerikanske forbrugerpriser steg med 5,0 pct. i maj i forhold til samme måned året før. Stigningen var ventet, men markedet lader sig ikke påvirke, på trods af at tallet var højere end økonomernes konsensusestimat på 4,7 pct.

Markedet er dermed vendt lidt opad i forhold til futures, der lå mere i den røde ende.

Det brede S&P 500-indeks åbner med en stigning på 0,3 pct., mens det teknologiprægede Nasdaq-indeks stiger 0,2 pct. og det tunge Dow Jones-indeks går frem med 0,5 pct.

Inflationstallene er en af de sidste store økonomiske indikatorer inden den amerikanske centralbank, Federal Reserves, næste politikmøde 15. og 16. juni. Det er dermed en stor indikator for, hvorvidt banken vil overveje at stramme den lempelige pengepolitik før ventet.

BIOGENMEDICIN KAN SPREDES HURTIGERE

Flere amerikanere med Alzheimer kan få hjælp, når Biogen begynder at sende selskabets nyligt godkendte Alzheimers medicin ud om to ugers tid. 900 infusionscentre er klar til at administrere medicinen, mens den tidligere forventning var 600. Det skriver Bloomberg News.

Aktien stiger 0,8 pct. til 410 dollar torsdag eftermiddag efter en stigning på 3 pct. onsdag.

I alt vurderer selskabet, at 1200 klinikker i USA vil være i stand til at kunne administrere lægemidlet Aduhelm.

Biogen regner med at 1-2 mio. amerikanere kan få glæde af Adulhelm.

Generelt har flere af medicinalselskaberne en god dag på det amerikanske marked, hvor der også er stigninger til Eli Lilly og Merck.

GAMESTOP LAVER LEDELSESROKADE

Videospilsforhandleren oplever en større rokade i sine topposter og har hentet to tidligere ansatte fra Amazon til posterne som administrerende direktør og finansdirektør som led i selskabets indtog på onlinemarkedet.

Gamestop, der har været centrum for et opgør mellem privatinvestorer på sociale medier og hedgefonde, beretter onsdag, at den har hevet Matt Furlong ind som ny topchef og samtidig er Mike Recupero blevet valgt til finansdirektørposten.

Aktien falder 6,8 pct. til 282 dollar.

BITCOIN HJULPET AF EL SALVADOR

Kryptovalutaen Bitcoin stiger 7,4 pct. til 37.678 dollar. torsdag, efter at det centralamerikanske land El Salvador har accepteret valutaen som betalingsmiddel.

Det er dog ikke blevet udpenslet af landets regering, hvordan betaling med valutaen helt praktisk skal fungere.

/ritzau/FINANS

Ida Kramhøft Jensen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder