USA/åbning: Nike og Tesla hænger i bremsen i bekymret marked

Udgivet den 02-10-2024  |  kl. 15:45  |  

En trukket prognose er med til at sende Nike i dørken i onsdagens amerikanske aktiemarked, hvor fokus især er på udviklingen i Mellemøsten og de næste dages vigtige nøgletal.

Tesla hænger også i bremsen efter lidt svage leveringstal for tredje kvartal.

Det brede S&P 500-indeks åbner med et fald på 0,4 pct., det teknologitunge Nasdaq-indeks taber 0,5 pct. Det smalle Dow Jones-indeks åbner 0,3 pct. lavere.

Tirsdag var en optrapning af konflikten i Mellemøsten med til at lægge pres på aktierne med et fald på 0,9 pct. til det brede S&P 500-indeks. Dow Jones smed sideløbende 0,4 pct., og Nasdaq tabte mest med 1,5 pct.

- Det er klart, at der er megen usikkerhed, siger Anna Rosenberg, chef for geopolitik hos Amundi Asset Management, til Bloomberg, der fortsætter:

- Alligevel tror jeg, at markedet stadig i høj grad opererer i den grundlæggende forventning om, at det forbliver mere eller mindre indesluttet og ikke udvikler sig til en total krig. Og jeg tror lige nu, det er det rigtige at gøre."

I markedet afventer investorerne dog stadig Israels svar på Irans missilangreb, der har været med til at sende olieprisen over 75 dollar for Brent-olien.

Samtidig sælger investorerne også lidt ud af obligationerne igen, efter at de agerede sikker havn under tirsdagens konfliktoptrapning.

Renten får også et løft onsdag på en lidt mindre sandsynlighed for en hård landing og dermed også en lidt mindre dueagtig centralbank, da ADP-jobrapporten viste en lidt større end ventet jobskabelse på 143.000 i september mod ventet 125.000.

Nøgletalsmæssigt vil investorerne torsdag eftermiddag kigge mod den amerikanske ISM-erhvervstillidsopgørelse for servicesektoren og fredag lander ugens vigtigste nøgletal i form af den officielle jobrapport.

NIKE TRÆKKER PROGNOSEN

Nike trak tirsdag aften i forbindelse med en telekonference sin prognose for regnskabsåret 2024/25.

Det sender i onsdagens første handler aktien ned med 7,5 pct.

Tiltaget omkring prognosen skal ses i lyset af, at sportstøjskæmpen senere på måneden tager imod sin nye topchef, Elliott Hill.

Inden den melding var aktien allerede faldet i eftermarkedet, da Nikes regnskab for første kvartal havde vidnet om et fald på 10 pct. til 11,59 mia. dollar mod ventede 11,65 mia. dollar.

Hos finanshuset Jefferies vurderes det, at der er behov for mange ændringer hos Nike, og i mellemtiden ventes sportsudstyrskoncernen at fortsætte med at tabe markedsandele.

APPLE OG HUMANA FORTSÆTTER I RØDT

Apple faldt tirsdag med 2,9 pct. efter en analyse fra Barclays, som mener at vide, at Apple er i færd med at reducere i produktionen af den nye iPhone 16 på grund af skuffende efterspørgsel.

Onsdag fortsætter aktien ned med 0,5 pct., efter at JPMorgan nu også har reduceret sine forventninger til iPhone-salget i andet halvår af regnskabsåret 2023/24 til cirka 126 mio. enheder fra tidligere ventet cirka 130 mio. enheder.

Dermed er JPMorgan også vendt på en tallerken i forhold til tidligere på ugen, hvor Apple-aktien steg 2,3 pct. mandag på, at finanshuset så en bedring af efterspørgslen efter en svag start.

Den store amerikanske sygekasse Humana fortsætter nedturen med et dyk på 22,6 pct., hvilket er det største siden 2009.

Faldet kommer i kølvandet af tirsdagens nedtur på 11,8 pct., der var drevet af udsigten til øgede omkostninger i forbindelse med selskabets kunder fra den offentlige sygesikring Medicare Advantage.

Tesla åbner 3,9 pct. lavere, efter at den amerikanske elbilkæmpe har leveret lidt færre end ventet biler i tredje kvartal.

Antallet af leveringer er i tredje kvartal landet på 462.890 biler, hvilket er en spids under analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 463.900 biler.

Den eskalerede uro i Mellemøsten var tirsdag med til at give et solidt løft til olieprisen samt olieaktierne og den udvikling fortsætter i onsdagens formarked, hvor oliekæmperne Chevron og Exxon Mobil løftes med henholdsvis 1,5 og 1,7 pct.

En fortsættelse af de seneste dages historie er der også for de USA-noterede kinesiske aktier med plusser på 1,6 pct. til Alibaba og 7,1 pct. for JD.com, der begge opererer inden for e-handel.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder