USA/åbning: Ny rekorddag med plus til chipleverandør efter regnskab

Udgivet den 15-11-2019  |  kl. 15:43  |  

De amerikanske aktier ser ud til at slutte ugen i rekordhumør. Ved handlens åbning stiger de ledende indeks og bevæger sig igen i rekordterritorium, da troen på og håbet om en afslutning af handelskrigen skubber aktierne op.

Fredag efter få minutters handel stiger de tre ledende med 0,3-0,4 pct.

CHIPBRANCHEN I FOKUS

Efter børstid torsdag kom der regnskaber fra blandt andet Nvidia og Applied Materials, der begge er beskæftiget inden for chipsektoren, og investorerne belønner fredag begge selskaber for deres tal.

Nvidia kom ganske solidt gennem tredje kvartal med en top- og en bundlinje over forventningerne. Prognosen for salget i fjerde kvartal matcher dog ikke det, som Wall Street havde håbet på.

Chipproducentens prognose for omsætningsvæksten i fjerde kvartal lyder på et interval på minus til plus 2 pct. Det svarer til mellem 2,89 og 3,01 mia. dollar, og det når ikke konsensus, der ifølge Bloomberg News lyder på 3,07 mia. dollar.

Nvidia kom ellers stærkt gennem sit tredje kvartal med et justeret overskud per aktie på 1,78 dollar mod 1,84 dollar et år tidligere, mens omsætningen dog faldt med godt 5 pct. til 3,01 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,55 dollar og en omsætning på 2,91 mia. dollar.

Nvidia-aktien ligger 0,9 pct. højere i 211,71 dollar.

Applied Materials, der er underleverandør til chipsektoren, havde et bedre end ventet fjerde kvartal, viser torsdagens regnskab, og samtidig spår koncernen et stærkt første kvartal i det nye regnskab på grund af en sund udvikling i efterspørgslen.

Selskabet regner med at se omsætningen vokse i første kvartal i forhold til fjerde til 4,1 mia. dollar - dog med et muligt udsving på 150 mio. dollar i begge retninger - og det er et godt stykke over Wall Streets forventninger på 3,71 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

Samtidig ventes indtjeningen per aktie for de fortsættende aktiviteter at ende i intervallet mellem 87 og 95 cent i perioden. Det skal sammenlignes med konsensus på 75 cent. Aktien stiger 8 pct. til 61,83 dollar.

BERKSHIRE HATHAWAY BLIVER STORAKTIONÆR I RH

Boligudstyrsselskabet RH har fået Berkshire Hathaway som storaktionær, da det nu ejer 6,5 pct. af selskabets aktier. Det sender RH op med 7,3 pct. til 188,05 dollar.

Biotekselskabet Restorbio er også i fokus fredag, da det stopper udviklingen af et stof - RTB101 - hvilket sender aktien ned med 82 pct. til 1,44 dollar.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder