USA/åbning: Pinterest topper i pænt stigende marked

Udgivet den 08-04-2020  |  kl. 15:42  |  

De amerikanske aktier er startet i positivt terræn onsdag, hvor stemningen ellers er til den negative side i Europa.

Det er fortsat primært usikkerhed knyttet til coronavirus-pandemien, der styrer markedet, og nervøsiteten er til at tage at føle på omkring det amerikanske marked, hvor de tre ledende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, alle endte med små fald tirsdag efter at have været oppe med mere end 4 pct. i løbet af dagen.

Samme volatilitet har gjort sig gældende i optakten til onsdagens handel, hvor futures startede i rødt, men siden vendte rundt og blev tiltagende positive.

Og det slår også igennem fra starten af handlen, hvor de tre ledende indeks på Wall Street stiger med 1,2-1,4 pct.

PINTEREST BELØNNES FOR STÆRKE BRUGERTAL

Blandt onsdagens vindere er det sociale medie Pinterest, der gavnes af gode brugertal, som blev offentliggjort tirsdag aften.

Her suspenderede selskabet ganske vist også de forventninger, der ellers blev lagt frem i februar, men de foreløbige tal for første kvartal ser lovende ud, vurderer markedet.

Antallet af månedlige brugere steg her til 365-367 mio., hvilket ifølge Bloomberg News var mere end ventet. Analytikerne havde blot ventet 345 mio. månedlige brugere.

Selskabet havde også salgstal med, som var en spids højere end ventet. Det endte ifølge foreløbige tal fra selskabet på 269-272 mio. dollar.

- Mens selskabets annoncesalg begyndte at falde skarpt fra midten af marts, har engagementet på Pinterest været stærkt, lyder vurderingen fra Mark Mahaney, der er analytiker hos RBC Capital Markets, ifølge Bloomberg News.

Pinterest er et socialt medie med fokus på billeddeling, hvor man kan lave, følge og kommenterer opslagstavler.

Aktien stiger i onsdagens tidlige handel med 11,3 pct. til 16,83 dollar.

FEDEX OG UPS LØFTES AF AMAZON-STOP

Internethandelsgiganten Amazon har ifølge Dow Jones Newswire stoppet sin leveringsservice, som konkurrerer med pakkeselskaberne Fedex og UPS.

Og det slår positivt igennem i aktierne hos de to sidstnævnte onsdag.

Her stiger Fedex fra start med 4 pct. til 120,62 dollar, og UPS går 3 pct. frem til 95,66 dollar.

Amazon-aktien stiger med 0,7 pct. til 2025,63 dollar.

OLIESELSKABER GAVNES AF VENDING I PRISERNE

Der er også bedring til flere af olieselskaberne, efter at tunge prisfald på olie mandag og tirsdag ellers gjorde ondt i den sektor.

Onsdag stiger prisen for en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, til levering i maj med 3,3 pct. til 24,42 dollar.

Mandag og tirsdag dykkede WTI-olien med henholdsvis 8,0 pct. og 9,4 pct.

Devon Energy stiger med 4,4 pct. til 9,08 dollar fra start, og Marathon Oil og Occidental Petroleum blander sig også med pæne stigninger.

Chevron stiger 2,6 pct. til 83,01 dollar, og Exxon går 2 pct. frem til 42,04 dollar.

Med positive fortegn flyver også flere af de amerikanske luftfartsselskaber onsdag - for første gang i længere tid.

Eksempelvis stiger Delta Air Lines med 1,8 pct. til 22,65 dollar i den tidlige handel efter otte dage på stribe med kursfald, der har barberet knap en tredjedel af markedsværdien væk.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder